Claudia Ungur depăşeşte limite prin kickboxing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Ungur
Claudia Ungur

Tânăra arădeancă a învăţat să fie disciplinată practicând un sport care atrage de obicei mai mulţi băieţi decât fete în sala de antrenamente.

PROFIL
Născută. 23.10. 1989, Arad
Studii. Studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Juridice, din cadrul Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” Arad
Experienţă. Face kickboxing de patru ani
Familie. Singură la părinţi, necăsătorită

Claudia Ungur practică kickboxingul de patru ani. ,,Acesta este un hobby, mă relaxează şi mă învaţă să fiu cât mai disciplinată, disciplina fiind foarte importantă în acest sport”, explică tânăra arădeană. Claudia a mai practicat şi alte sporturi, printre care baschet şi karate, convinsă că ,,sportul e important pentru a te menţine în formă şi a fi sănătos”. Ea a rămas fidelă kickboxing-ului pentru a-şi depăşi limitele, pentru a arăta că şi o fată poate practica acest sport ,,de băieţi”.

Dată la o parte

Claudia îşi aminteşte că atunci când a început acest sport, a avut câteva probleme cu integrarea, deoarece era puţin marginalizată. ,,Băieţii erau misogini şi se uitau ciudat la mine, dar în  momentul de faţă nu mai sunt probleme. Am parte de un cadru prietenos”, povesteşte tânăra.
În afara sălii de kickbox, Claudia spune că nu a avut probleme de acest gen, întrucât prietenii au susţinut-o tot timpul  şi chiar i-au admirat curajul de care a dat dovadă când a început să practice acest sport, care se adresează în mod tradiţional băieţilor.

Claudia practică acest sport din plăcere. Deocamdată nu a participat la concursuri, ci doar la meciuri în sală, pe care mai tot timpul le-a câştigat, datorită orelor de muncă depuse. La clubul Top Fighters, unde Claudia Ungur se antrenează, mai sunt trei fete. ,,Suntem în inferioritate, dar doar în ceea ce priveşte numărul pentru că în rest suntem egale, sau chiar mai bune decât băieţii”, adaugă, zâmbind, fata.

Claudia merge la antrenamente aproape în fiecare zi, pentru că fiind studentă, facultatea îi ocupă destul de mult timp. Pe lângă kickbox, pasiune căreia îi dedică cea mai mare parte a timpului său liber, tinerei sportive îi mai place să citească, să se uite la filme şi să asculte muzică.

Nu-i place monotonia


Claudia Ungur spune despre ea că este o persoană deschisă la lucruri noi, plină de umor, îi place să îşi facă cât mai mulţi prieteni şi urăşte când intervine monotonia. „Sunt o fire sportivă şi încă de mică o făceam pe viteaza în grupul de băieţi din care făceam parte, pentru că trebuie să recunosc că majoritatea prietenilor mei erau băieţi, aşa cum se întâmplă şi acum de fapt”, spune tânăra studentă pasionată de kickboxing.

Întrebări şi răspunsuri

Părinţii tăi au fost de acord să practici acest sport?

Tatăl meu m-a sprijinit de la început, pentru că ştia că am fost o fire mai băieţoasă de mică, dar mama mea şi acum, după tot acest timp, nu este împăcată cu gândul şi spune că nu suportă ca fiica ei să primească lovituri după lovituri şi să vină cu vânătăi acasă.

Ţi s-a întâmplat să primeşti lovituri grave?

Da, s-a întamplat. Cea mai gravă şi dureroasă lovitură a fost la tibie. Îmi amintesc că de abia puteam merge şi am stat câteva săptămâni pe „tuşă”.

Te-a ajutat sau crezi că te va ajuta acest sport în viaţă?
Cu siguranţă mă va ajuta. În primul rând pentru disciplina cu care m-am învăţat, poate şi pentru autoapărare, pentru siguranţa mea.

Ce-i place
Claudia Ungur spune că îi place să profite de timp, să cunoască oameni şi lucruri noi. „Îmi place să călătoresc alături de prieteni şi familie”, spune tânăra, care adaugă că iubeşte să profite  de timp, cât mai are 20 de ani ,,fără griji şi fără bani”, să facă din orice lucru neimportant, ceva folositor pentru ea şi viitorul ei.

Ce nu-i place
Claudia detestă minciuna. „Încerc să nu o folosesc decât în momente critice şi atunci nu cu prietenii sau familia mea”, spune ea. Claudia mai spune că detestă şi oamenii care se cred superiori, cu toate că toţi suntem egali, indiferent de starea materială.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite