Mobilizare agresivă a bicicliştilor arădeni: vrem piste speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de biciclişti au organizat un marş ca să aragă atenţia asupra faptului că sunt puţine zone destinate ciclismului. Simplii iubitori de mişcare, consilieri locali, judeţeni, preşedinţi de ONG-uri, dar şi de instituţii financiare au urcat ieri în şaua bicicletei.

Lipsa pistelor şi a locurilor special amenajate în care arădenii să-şi poată manifesta pasiunea pentru mersul cu bicicleta i-a îndemnat pe reprezentanţii Consiliului Local Civic, o asociaţie din care fac parte mai multe ONG-uri, să organizeze un „Marş al Bicicliştilor”.


Evenimentul,menit să atragă atenţia atenţia autorităţilor asupra acestor lipsuri, dar şi să arate că acest sport are din ce în ce mai mulţi iubitori în Arad, a adunat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor sute de biciclişti de toate vârstele.

image

„Eu merg zilnic cu bicicleta la serviciu, când e vreme bună. Aşa că sunt direct interesat să se facă ceva şi pentru noi, ca să putem circula în siguranţă”, a declarat Cozmin Muşat, unul dintre participanţii la marş.

image


Şi preşedintele SIF Banat Crişana, Ioan Cuzman, a participat la eveniment. „Noi cu biciclete ceva mai demodate, dar încercăm să facem şi puţină mişcare pentru sănătatea noastră”, a declarat acesta.

Traseul prin cartiere
La ora 15, coloana de biciclişti s-a pus în mişcare spre Grădişte, cu ajutorul poliţiştilor de circulaţie care s-au văzut nevoiţi să întrerupă circulaţia preţ de câteva minute pe strada Corneliu Coposu, dat fiind numărul mare de participanţi.

image

Mai apoi, marşul a continuat timp de două ore şi prin cartierele Micălaca şi Aurel Vlaicu. Primii 100 de participanţi au primit tricouri inscripţionate cu „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!”. Parcul Natural Lunca Mureşului a pus la dispoziţia doritorilor spre închiriere, un număr de 30 de biciclete.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite