Sezonul toamnă-iarnă aduce cheltuieli mari la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative au anunţat în această dimineaţă că eliminarea subvenţiilor pentru încălzire vor afecta buzunarele arădenilor care locuiesc la bloc.

„Şocul locatarilor de la blocuri va fi resimţit din plin încă din această toamnă. La Arad, preţul real al gigacaloriei este de 295 lei, astfel că după un mic calcul am dedus că din această toamnă arădenii vor plăti pentru facturile la încălzire şi câte 900 de lei”, a declarat în această dimineaţă Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad.
Acesta a mai spus că în ultima perioadă tot mai mulţi locatari au solicitat debranşarea la căldură. Chiar şi în plină vară, numărul restanţierilor creşte de o lună la alta, lucru care îi sperie şi pe reprezentanţii ULAL. „Dacă acum avem mii de restanţieri la nivelul municipiului, fără căldură în apartamente, nici nu vreau să mă gândesc ce o să ne aştepte în această iarnă”, a adăugat Vasile Arion.
Locatarii se simt ameninţaţi de majorările gigacaloriei şi spun că vor prefera să stea în frig decât să nu aibe bani pentru încălzire şi să rămână restanţieri. „O să mă debranşez şi îmi pun centrală, cu siguranţă o să fiu mai câştigat”, a spus Cristian Hada din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite