Au intrat cu buletin în cetatea plină de secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de arădeni au vizitat unitatea militară care este şi patrimoniu istoric foarte important. Copiii au fost impresionaţi de arme, grenade şi tancuri. Cetatea Aradului, în care se desfăşoară şi activităţi ale Armatei Române, este deschisă foarte rar pentru publicul larg.

Zone care nu sunt accesibile publicului au fost astăzi atracţia principală în Cetatea Aradului, unul dintre cele mai importante monumente istorice din regiune. Cetatea şi-a deschis porţile, iar accesul acestora s-a făcut doar pe baza buletinului. În ciuda faptului că afară a plouat, peste o sută de vizitatori au aşteptat răbdători pentru a vizita unitatea militară.

Cei mai fericiţi au fost cei mici care s-au aventurat în mijlocul taburilor şi al armamentului expus în curte. „Sunt foarte bucuros că m-am urcat pe tanc şi am văzut soldaţii”, a spus Vlad Ilinca, de cinci ani. În curtea cetăţii, sub corturile de campanie, soldaţii au desfăşurat un întreg arsenal, pornind de la pistoale, muniţie, până la aruncătoare de grenade şi transportoare blindate. Cetatea rămâne deschisă vizitatorilor până la ora 17.00.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite