Din această dimineață, centrul istoric al orașului este din nou în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămase blocate din cauza vremii reci şi a zăpezii, lucrările au fost reluate în această dimineaţă în Arad. Zeci de muncitori s-au apucat deja de spart asfalt şi înlocuit borduri, în vreme ce localnicii se văd prinşi sub asediul buldozerelor.

După mai bine de o lună de linişte în centrul istoric vechi, în această dimineaţă, muncitorii s-au întors pe şantier. Conform municipalităţii arădene, deşi s-a luat o pauză, lucrările nu au suferit până acum întârzieri.

„Lucrările au fost reluate în această dimineaţă deoarece vremea ne-a permis. În ciuda amâ­nărilor cauzate de condiţiile meteo nefavorabile, lucrările vor fi gata anul acesta. De la începutul lui martie, potrivit informărilor primite, în perioada diurnă vor fi temperaturi de peste 10 grade, adică o vreme perfectă pentru a iuţi ritmul lucrării”, a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară, Răzvan Popa, directorul tehnic al Primăriei Arad.

Un an de lucrări

Până în momentul de faţă, lucrările la reţeaua de canalizare şi de apă sunt cele mai avansate, în vreme ce la Podul Traian s-a lucrat doar un sfert. „Grosul lucrărilor se va finaliza de abia la începutul lunii august, după care urmează o perioadă de circa două luni pentru verificări înainte de recepţia lucrării”, a mai spus Popa.

Nemulţumirile locuitorilor sunt puse pe seama tărăgănării şantierului. „Stăm cu strada în aer de peste o lună de zile de când nu se mai face nimic. Nu se poate intra cu maşina, Salvarea, Pompierii, totul e spart. Vine o echipă, se apucă de lucru, apoi vine alta şi nu ştie de unde să înceapă”, a spus Adelina Jude, locatar pe strada Splaiul Mureşului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite