Ţăranii arădeni au dat lovitura la căpşuni. Cea mai bună producție e în vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia de fructe specifice primăverii a atins cote maxime în vestul ţării. Ţăranii arădeni se mândresc cu cele mai mari, dulci şi zemoase căpşuni din România, pe care le vând la preţuri între 4 şi 8 lei kilogramul.

Ionel Bejan vine în piaţă de aproape 20 de ani. Este din Cuvin, localitatea Ghioroc, şi spune că anul acesta, concurenţa dintre pieţari este extrem de mare. „Suntem deja mulţi producători agricoli care obţinem rezultate excepţionale. În acest an suntem cel mai productiv judeţ din ţară”, a spus Bejan. Datorită primăverii friguroase, căpşunile cultivate în Arad sunt mari, dulci şi zemoase.

„În acest an, producţia de căpşuni a atins cote maxime în vestul ţării, având în vedere temperaturile înregistrate în ultima perioadă. În comuna Covăsânţ avem cea mai mare producţie”, a declarat Miruna Neag, de la Centrul Judeţean de Statististică.

Arădenii stau la rând la mesele producătorilor şi spun că o căpşună gustoasă se cunoaşte după ochi. „Nici nu trebuie să le gust, numai când le văd aşa de mari ştiu că sunt dulci ca mierea”, a spus Mărioara Avram.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite