Capacele de canal din municipiu sunt „aur” pentru hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe mai multe trotuare din Arad crengile ţin locul capacelor de canal
Pe mai multe trotuare din Arad crengile ţin locul capacelor de canal

Reprezentanţii Companiei de Apă spun că acestea ajung să fie vândute pe bani grei, după ce sunt sparte. În depozitul autorităţilor nu sunt întodeauna capace destule pentru a fi înlocuite, aşa că se ajunge la tot felul de improvizaţii.

Capacele de canal şi grătarele de scurgere au mare priză la hoţii arădeni. Săptămânal, dispar de la două la nouă bucăţi. Reprezentanţii Companiei de Apă spun că cei care le fură nu le duc în stare iniţială la fier vechi, ci le sparg, pentru că nimeni nu le primeşte aşa.


„Am vorbit şi cu cei care colectează fier vechi să nu le mai primescă, deoarece sunt luate de pe străzi, ceea ce reprezintă un real pericol. Cele furate le înlocuim, dar este destul de costisitor. Cel mai ieftin capac costă 100 de lei. Cei care le fură le sparg şi aşa pot obţine bani pe ele”, a spus Marius Toma, director tehnic din cadrul Companiei de Apă Arad. Cei de la Companie spun că de multe ori numărul capacelor care se fură este atât de mare încât, dacă nu au în depozit, până vine comanda, trebuie să împrovizeze şi să acopere cu tablă.

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare spun şi ei că săptămânal constată dispariţia capacelor. „Cei care sunt prinşi că fură capacele sau grătarele de scurgere se vor alege cu dosar penal”, a promis Viorica Graur, director al Poliţiei Comunitare Arad.

Străzi fără capace

Arădenii sunt şi ei cu ochii pe cei care fură capacele. „Acum o lună, de pe strada unde locuiesc s-au furat trei capace de canal. Este vorba despre strada Corbului. Cei care au furat au fost prinşi de poliţie”, a povestit Ana Ignat. Capacele de canal de pe strada Corbului au fost furate cu ajutorul unei autoutilitare conduse de un bărbat de 34 de ani. Tot în luna octombrie au dispărut capace şi pe strada Bucureşti. Autorităţile spun că, în Arad, există aproximativ 5.000 de canale.

vox ar
Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite