Arădenii vor avea cât de curând semafoare în valoare de trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semafoarele din Arad i-ar putea costa pe arădeni aproape trei milioane de euro
Semafoarele din Arad i-ar putea costa pe arădeni aproape trei milioane de euro

Câţiva arădeni au spus că ar trebui investit în şcoli, spitale sau drumuri. Singura ofertă pentru întreţinerea semnalizării rutiere din municipiu este sub preţul pe care primăria s-a arătat dispusă să îl plătească.

Calvarul şoferilor pare să nu se mai termine. După ce odată cu lucrările BERD, municipalitatea a introdus noi semafoare atât în centrul oraşului, cât şi în cartiere, contractul pe care Primăria l-a scos la licitaţie şi pentru care a pus la bătaie peste 11 milioane de lei, nu se bucură de succes în rândul şoferilor.
„Pe lângă faptul că administraţia locală aruncă bani pentru noi semafoare şi indicatoare rutiere, acestea nu vor rezolva problema traficului din oraş. Deja sunt prea multe străzi semnalizate care nu fac decât să îngreuneze traficul în special în orele de vârf”, a spus Mariana Regulaş, şofer de taxi.

Un contract costisitor

Asociaţia S.C. UTI Traffic Management S.A. (lider) şi S.C. SearchCorporation SRL, consorţiul din Bucureşti care a câştigat licitaţia pentru contractul „Administrarea semnalizării rutiere în municipiul Arad – Proiectare, execuţie şi întreţinere”, trebuie să se ocupe atât de instalarea de semafoare şi indicatoare rutiere, cât şi de întreţinerea lor.  Consorţiul va presta şi servicii de proiectare tehnică pentru semnalizare rutieră.

„Nu s-a primit decât o singură ofertă care a şi fost declarată câştigătoare, iar banii sunt alocaţi de la bugetul local. Cu S.C. UTI Traffic Management S.A., primăria a mai lucrat şi în anii precedenţi, având în vedere că domeniul nu este foarte larg”, a declarat în această dimineaţă Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

În acelaşi timp, municipalitatea va plăti alţi 474.000 de euro pentru amenajarea unui sens giratoriu, la intrarea dinspre Podul Decebal, desfiinţarea actualei străzi de acces în ştrand şi amenajarea alteia, precum şi amenajarea unei parcări.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite