Broşuri pentru Academia de Poliție la suprapreţ vândute în şcolile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărţile cu teste grilă pentru viitorii poliţişti se vând la 45 de lei bucata. Zeci de broşuri cu exerciţii de limba română pentru admitere la Academia de Poliţie au ajuns în mai multe şcoli din Arad.

Zeci de broşuri care îi au ca autori pe angajaţi din cadrul Ministerului Educaţiei au ajuns la Arad. Oficiul de distribuire a broşurilor fost făcut chiar de Inspectoratul Şcolar, iar reprezentanţii liceelor au ridicat coletele. 

„Eu nu eram în Arad când au venit. Nouă ne vin tot timpul la sediu tot felul de colete cu diferite publicaţii. Aşa cum prezentăm orice fel de publicaţie, aşa am procedat şi cu acestea. Nu le-am primit de la minister pentru a le vinde în şcoli. Le-am spus directorilor la şedinţă şi fiecare a luat dacă a dorit. Oricum, din câte am înţeles, nu a fost vândut nici măcar un exemplar“, a declarat Mirela Aldescu, inspector şcolar general.

Ministerul se apără

Profesorii arădeni au fost informaţi că autoarele cărţii lucrează în Ministerul Educaţiei. Culmea este că în faţa presei nimeni nu spune câte broşuri au ajuns în Arad şi de ce aceste cărţi sunt comercializate prin şcoli şi nu prin librării, cum ar fi firesc.

Cel mult zece elevi dintr-un liceu se înscriu, anual, la examenul de la Academia de Poliţie. Cu toate acestea, şcolile au fost nevoite să ridice cele 50 de broşuri. „Nu e rău conţinutul, dar sunt cam scumpe. Din câte am înţeles, autoarele sunt angajate ale Ministerului Educaţiei. De câteva minute ne-au sunat de la Inspectoratul Şcolar şi ne-au anunţat să nu îi obligăm pe copii să le cumpere”, a spus Adriana Bulc, profesor limba română Liceul Agricol Arad. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că nu există un ordin de vânzare a broşurilor în şcoli.

„Noi nu am primit un ordin pentru aceste broşuri. Dacă acestea se vând în şcoli, înseamnă că este o afacere între persoane fizice şi Inspectoratul Şcolar. Noi nu avem ordin să vindem prin şcoli cărţi ale angajaţilor ministerului”, a declarat, în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, Tudorel Urian, consilierul ministrului.

Zeci de broșuri cu teste grilă de gramatică sunt vândute prin școlile din Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite