Arădenii vor circula din această lună cu abonament unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna aceasta se va modifica preţul biletelor şi al abonamentelor pe mijloacele de transport în comun. Consilierii municipali sunt chemaţi să dea OK-ul introducerii unui bilet de suprataxă şi adoptarea unui abonament unic.

Transportul public arădean urmează să-şi modifice tarifele. Din această lună, pentru toate mijloacele de transport public din municipiu se va adopta un singur abonament, cu preţ fix. În ceea ce priveşte preţurile la bilete, în vreme ce unele scad, altele vor creşte.  Astfel, un bilet nu va mai costa 1,5 lei, ci 1,6 lei.

„Pentru transportul preorăşenesc până la distanţa de zece kilometri, preţul biletului va fi de 3,2 lei, până la 15 kilometri, de 4,2 lei, până  la 20 de kilometri, de 5,2 lei, iar  până la 25 de kilometri, de 5,8 lei”, a declarat Petru Cuvineanu, director tehnic la Compania de Transport Public Arad.

Preţ unic

Abonamentul pe toate linile urbane va fi de 58 de lei, în loc de 90 de lei. Abonamentul pentru transportul preorăşenesc la distanţă se va mări. Dacă cel până la cinci kilometri va costa 35 de lei, cel pentru distanţă de până la 25 de kilometri va costa 120 de lei. Abonamentul săptămânal pentru toate liniile urbane va fi de 20 de lei, în loc de 30 de lei. „Transportul călătorilor pe bază de abonamament lunar redus 50 la sută va costa, pentru toate liniile,  27,50 de lei, în loc de 45 de lei. Şi transportul pe bază de abonament săptămânal redus cu 50 la sută va costa mai puţin. De la 15 lei, pe toate liniile, la 10 lei”, a adăugat Petru Cuvineanu.

Legitimaţia de călătorie pentru o zi, valabilă pe toate liniile urbane, va costa 7 lei. Arădenii nu se arată prea încântaţi de decizie şi spun că ar trebui îmbunătăţite şi condiţiile în care se circulă, pentru că în multe tramvaie domneşte mizeria.

Fără cerşetori în tramvaiele arădene


O altă nemulţumire a călătorilor o constituie  cerşetorii care urcă la fiecare staţie şi tulbură liniştea din tramvaie.  „Pe lângă că e mizerie prin toate mijloacele de transport, mai trebuie să-i suportăm şi pe boschetarii care lasă în urma lor un miros neplăcut de aurolac”, a spus Alina Petrean din Arad.

„În ultimii ani au modificat tarifele atât de mult că ne vine să circulăm pe jos“.
Adina Horea, arădeancă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite