Autorităţile vor să amenajeze o bibliotecă în locul unde se află statuia "Eroului necunoscut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga zonă a pieţei „Avram Iancu” va fi de nerecunoscut în câţiva ani. Pentru a putea realiza obiectivele propuse, autorităţile doresc să încheie un parteneriat public-privat sau să ceară un împrumut.

Sute de locuri de parcare subterane, o bibliotecă virtuală sub formă de piramidă şi un pasaj subteran sunt doar câteva dintre schimbările care se vor face în Piaţa „Avram Iancu”. Dacă până acum se purtau doar discuţii pe marginea acestui subiect, acum situaţia este cât se poate de clară, deoarece a fost desemnată firma care va elabora studiul de fezabilitate al proiectului care cuprinde schimbări în zona respectivă.

Erou mutat

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a spus că firma desemnată va oferi soluţiile tehnico-economice pentru realizarea acestei investiţii. „Studiul de fezabilitate va fi întocmit de SC Euro Proiect 2006 SRL. Contractul a fost semnat, iar termenul de finalizare a documentaţiei este de 6 luni. Valoarea contractului de servicii de proiectare este de 157.000 lei, fără TVA”, a declarat Gheorghe Falcă.

Parcările subterane vor avea minim 500 de locuri. Pentru a se face loc noilor investiţii, proiectanţii vor trebui să propună trei noi locaţii pentru reamplasarea statuii „Eroului necunoscut” dar şi noi funcţiuni urbanistice. Pentru finanţarea investiţiilor, municipalitatea îşi propune încheierea unui parteneriat public-privat, iar dacă acesta nu se va concretiza va contracta un împrumut. Primarul mai spune că investiţiile vor întregi proiectul care prevede realizarea unui pasaj pietonal pe strada Meţianu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite