Un bătrân de la un cămin din oraș nu a mai primit nimic de mâncare de 16 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea căminului pentru vârstnici spune că bărbatul consumă alcool şi creează probleme celorlalţi bătrâni din cămin. De doi ani, Gheorghe Zabudca din Arad şi-a găsit refugiul la un cămin de bătrâni din oraş.

Pentru că cei doi copii ai lui sunt în Bucureşti, iar sora nu vrea să îl primească acasă, bărbatul trăieşte singur de aproape zece ani de zile. Plânge când povesteşte despre viaţa lui, iar de o vreme spune că nu se mai înţelege cu nimeni din căminul în care îşi duce veacul.

„Nu mai primesc mâncare de 16 zile, cu toate că le plătesc lunar câte 1.200 de lei. Am refuzat odată o porţie de cartofi reci, iar de atunci personalul de aici m-a trimis să mănânc în oraş. Dorm într-o cameră de cinci metri pătraţi, probabil ca să mă obişnuiesc cu cavoul”, a spus bărbatul care a fost cândva maistru la Combinatul Chimic din Arad.

A doua variantă

Administratoarea Centrului de Îngrijiri Vârstnici Bunătatea, Felicia Zilahi, spune însă că are probleme cu bătrânul încă de când acesta a ajuns la cămin. „Nu pot să-l dau afară, pentru că nu mă lasă inima. Nu avem o taxă fixă a căminului, ci pur şi simplu bătrânii plătesc în funcţie de posibilităţi. Avem vârstnici care nu ne dau niciun ban. Domnul, în schimb, este veşnic nemulţumit, bea şi face numai ce vrea el”, a declarat Felicia Zilahi, administratorul centrului.

Aceasta mai spune că bătrânul a refuzat să semneze contract cu căminul. „Nu i-am mai dat de mâncare pentru că a refuzat absolut orice îi dădeam şi nu îi convenea nimic. Nu mai ştim cum să procedăm şi cum să ne înţelegem cu el. Am chemat şi poliţia, nu o dată, am discutat cu sora lui, care însă nu vrea să-l primească înapoi“, a precizat Felicia Zilahi.

Dietă care poate fi fatală

Gheorghe Zabudca spune că nu mai vrea să primească de mâncare de la cămin pentru că nu e bună şi preferă să-şi cumpere el câte un măr, un iaurt sau o chiflă din oraş. „La vârsta lor e periculos să se joace cu nemâncatul, uneori astfel de ambiţii pot fi fatale”, e de părere Ioana Oprean, medic de familie. De cealaltă parte, angajatele centrului spun că, în cei cinci ani de când e deschis căminul, niciodată nu s-au mai confruntat cu un caz ca cel al lui Gheorge Zabudca.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite