Constructorii trag tare pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a se recupera din întârzieri, pe unele porţiuni ale traseului investiţiei se lucrează şi sâmbăta şi duminică. A fost primită autorizaţia de demolare pentru clădirea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care stă în calea investiţiei.

Lucrările la cel mai dificil obiectiv de realizat pe tronsonul autostrăzii Arad –Timişoara, încep să prindă contur. În 22 iulie, podul peste Mureş, din zona cartierului Alfa,  va fi finalizat.  Autorităţile au anunţat în această dimineaţă că după acest termen, constructorii vor mai avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a executa lucrările în zona mediană a podului, după care vor continua să lucreze la centura oraşului în regim de autostradă.

Încep lucrări de asfaltare

Atât la autostradă, cât şi la centura în regim de autostradă, s-a lucrat şi în acest weekend şi se va lucra de acum încolo în fiecare sâmbătă şi duminică, la capacitate maximă. „Se va începe turnarea balastului la mijlocul lunii iulie, iar lucrările de asfaltare vor începe la sfârşitul lunii iulie. În momentul de faţă, la terasament, se realizează umpluturi cu 60-70.000 de metri cubi săptămânal. Lucrările în zona podului peste Mureş sunt în graficul de execuţie, închiderea centrală la pod se va realiza în 22 iulie”, spune managerul coordonator al proiectului, Ernst Kramar. Chiar, dacă în ultima perioadă s-a lucrat pe autostradă la cote maxime, tot mai sunt de recuperat lunile în care s-a acţionat mai încet sau deloc.

Ministrul vrea mobilizare

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le-a spus constructorilor, în ultima vizită pe care a avut-o la Arad, că şi în cazul centurii trebuie recuperate toate întârzierile. „Acum ar fi trebuit să avem o centură finalizată. Înţeleg că termenul de finalizare este anul 2012 şi că anul acesta se va circula de la kilometrul 26 la kilometrul 12. Eu cer mobilizare maximă”, spune  ministrul Anca Boagiu.

Aceasta  mai spune că pentru sectorul 2 al centurii ocolitoare din zona Aeroportului, se aşteaptă emiterea autorizaţiei de construcţie, iar în ceea ce priveşte clădirea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost primită autorizaţia de demolare şi urmează să se cumpere terenul de sub imobil.

Vor devierea traficului

Constructorii autostrăzii vin cu o soluţie pentru a se putea circula şi pe centură, pe porţiuni, începând din acest an. Aceasta implică devierea traficului, pe un kilometru, prin oraş, adică pe străzile Pădurii şi Bodrogului. Lucrările la centura Aradului sunt gata în proporţie de 35 la sută, iar constructorii spun că finalizarea este programată pentru mij­locul anului 2012.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite