Autostrada vestului: 1 kilometru în 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognozată să fie gata la începutul lui 2011, autostrada vestului va fi funcţională cel mai devreme la sfârşitul anului viitor. Veştile bune de pe autostrada vestului Arad-Timişoara sunt umbrite parţial de cele proaste, chiar şi pentru cei implicaţi direct în construcţia autostrăzii.

Turnarea primului strat de asfalt pe doi kilometri din traseul viitoarei autostrăzi este doar un prim pas în recuperarea întârzierilor, fapt recunoscut şi de oficialii Ministerului Transporturilor. „Vremea a provocat cele mai multe întârzieri şi mai sunt probleme de rezolvat cu privire la zonele aflate în exploatare arheologică, dar sperăm ca bună parte dintre aceste întârzieri să fie recuperate”, a  declarat ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru.

Secretarul de stat a mai adăugat că se lucrează în acest moment şi la viaductul care se construieşte peste drumul judeţean cu care se intersectează autostrada la Şagu, dar şi la alte viaducte şi poduri de pe traseu.

Cu toate acestea, termenul de finalizare al autostrăzii Arad-Timişoara va fi mai mult ca sigur amânat. Programat iniţial pentru începutul lui 2011, termenul de predare a lucrării va fi finele anului viitor sau chiar începutul lui 2012. „Am discutat cu cei care execută lucrările şi sperăm ca la finele lui 2011 sau cel târziu în primul trimestru din 2012, autostrada să fie finalizată”, a mai declarat Pistru. „Nu pot avansa un termen, pentru că sunt încă probleme cu anumite situri arheologice unde nu putem intra, dar termenul iniţial va suferi cu siguranţă modificări”, a declarat  Marco Grinovero, managerul de proiect.

Neîncredere sporită

Nici reprezentanţii societăţii civile nu crede în finalizarea la timp a autostrăzii. „E ca la noi. Nimic nu e gata la timp. Cred că e de vină şi legislaţia, dar şi lipsa de preocupare a celor ce încheie contractele”, susţine  Dan Artimon, preşedinte al asociaţiei civice Arad ID. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite