Big Brother veghează automatele de bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanca Viorica Gavra cumpără zilnic bilete de la tonomat
Arădeanca Viorica Gavra cumpără zilnic bilete de la tonomat

Automatele de eliberat bilete de tramvai sunt păzite cu camere video, pentru a se evita distrugerea lor. Mulţi arădeni nu au înţeles, până acum, modul în care funcţionează aparatele de bilete şi şi-au descărcat nervii pe acestea.

Automatele care eliberează bilete de tramvai şi care sunt montate în staţii nu vor mai fi vandalizate o perioadă. Cel puţin aşa şi-au propus reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP), care au achiziţionat camere video şi le-au montat în aparate.

Săptămânal, reprezentanţii Companiei de Transport erau obligaţi să cheme firme de service ca să repare aparatele, pentru că mulţi arădeni dădeau cu pumnii şi picioarele în ele sau chiar le incendiau. „A fost nevoie să apelăm la acest sistem, deoarece sunt arădeni care lipesc gumă de mestecat sau care înfundă aparatele cu hârtii”, a spus directorul CTP, Maria Birău. Călătorii au observat că pe tonomate este lipit un anunţ, care atenţioneză că aparatele sunt supravegheate video.

„Sunt persoane care nu au ce face şi distrug aparatele. Mă bucur că sunt camere, măcar aşa văd şi cei de la CTP care este situaţia”, a spus arădeanca Ana Boţ. Arădenii care sunt prinşi distrugând aparatele de bilete riscă să fie pedepsiţi pentru distrugerea domeniului public, cu amenzi de până la 1.500 de lei.

Nouă  aparate amplasate în oraş


Pe raza municipiului Arad sunt amplasate nouă aparate de la care se pot cumpăra bilete. Fiecare aparat este închiriat de către CTP, la preţul de 160 de euro pe lună, plus TVA. Reprezentanţii companiei spun că au apelat la aceste aparate deoarece este mai costisitor să angajeze personal care să vândă bilete la chioşcuri. Scump ar fi şi dacă în loc de camere video ar angaja paznici, deoarece aceştia ar trebui să lucreze în schimburi şi să stea în picioare câte opt ore pe zi.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite