GALERIE FOTO Arme vechi de două secole şi obiecte de artă vândute la o nouă expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de antichităţi deschis astăzi usucă buzunarele iubitorilor de obiecte vechi. Timp de două zile, pe holurile mall-ului Atrium se desfăşoară un târg de antichităţi, la care participă zeci de colecţionari.

Oferta lansată astăzi de anticari este una diversă, adresată unei clientele rafinate. Zeci de expozanţi au transformat holul mall-ului Atrium într-un adevărat muzeu de artă. Piese de mobilier vechi de o sută de ani, tablouri din secolul 19, arme folosite înainte de anul 1.800 de către africani, bijuterii argintate, ceasuri, monede, timbre şi vase din porţelan, toate se pot admira sau cumpăra la târgul de antichităţi deschis în această dimineaţă.

Expozanţii, veniţi din mai multe oraşe ale ţării spun că efortul financiar pentru o astfel de colecţie este unul extrem de mare, mai ales în această perioadă, când lumea în general e mai puţin interesată de artă.

Bijuterii argintate

“Se pune preţ din ce în ce mai puţin pe anticariat. Poate pentru că sunt scumpe, nu ştiu, cert e că ne costă mii de euro o colecţie cu piese unicat”, a mărturisit Ionel Foghiş, expozant.  Un alt colecţionar, venit din Timişoara se dedică acestei pasiuni de ani de zile. La standul său, arădenii pot găsi arme folosite africani înainte de anul 1.800. “Avem bijuterii din argint, diferite vase din porţelan, iatagane şi săbii din 1850. Arme pe care le foloseau africanii pentru vânătoare”, a explicat Călin Fărcaşu.

De la târg nu lipsesc obiectele de artă manufacturate în bronz, sticlă sau lemn nobil ori tablourile în ulei. La preţuri mai accesibile sunt cărţile vechi, care costă între 10 şi 20 de euro bucata. Ceasurile de perete se pot cumpăra între 100 şi 700 de lei în vreme ce armele de vânătoare pot fi achiziţionate între 200 şi 500 de lei.

Click pe poză pentru GALERIE FOTO

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite