PORTRET Andrei Holiartoc, poliţistul comunitar pasionat de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Holiartoc
Andrei Holiartoc

De mic copil tânărului îi plăcea să asculte poveşti despre pescuit, dar şi să studieze undiţele vecinilor care pescuiau. Andrei Holiartoc adoră să stea ore întregi pe malul Mureşul sau la bălţile private de pescuit din judeţul Arad.

PROFIL
Născut: 23 august 1989, judeţul Arad
Studii: Liceul cu Program Sportiv Arad
Familie: Necăsătorit

Andrei Holiartoc adoră să stea ore întregi pe malul Mureşul sau la bălţile private de pescuit din judeţul Arad. Pasiunea o are de mic copil, chiar dacă la el în familie nu practică nimeni acest sport, el a văzut la prieteni şi vecini. „Prima undiţă am văzut-o la un vecin. El în fiecare dimineaţă se trezea la cinci şi pleca la pescuit. Seara când venea, eu împreună cu alţi vecini îl aşteptam să vedem ce a prins şi să ne povestească despre cele întâmplate în ziua respectivă”, a spus Andrei. Când a crescut mai mare, tânărul a hotărât să îşi cumpere propria lui undiţă şi să meargă cu vecinii la pescuit. „Am cumpărat undiţa cu banii pe care i-am primit de la ai mei. Primul peşte prins a fost unul mic, nu îmi mai aduc aminte exact ce era. Pe urmă au urmat alţii”, a spus Andrei Holiartoc.

Tânărul lucrează de ceva timp în cadrul Poliţiei Comunitare din Arad şi spune că aproape zilnic vede în drumul lui de acasă până la serviciu pescari. „Când întâlnesc un cunoscut cu undiţa în mână mă opresc şi stau de vorbă cu el. Văd ce a mai prins şi ce momeală foloseşte”, a povestit Andrei.

Timp liber lângă apă


Tânărul mărturiseşte că în timpul liber nu stă pe gânduri prea mult şi îşi ia uneltele de pescuit şi merge să se relaxeze. „Când nu fac alt sport, că mie îmi place să fiu în mişcare tot timpul, merg la pescuit. Mă relaxez şi în acelaşi timp prind şi peşte pe care îl pregătesc cu mămăligă şi mujdei. Este o delicatesă mai ales când ştii că este prins de tine”, mai spune tânărul. Când alege să meargă la pescuit la bălţile private îşi ia cu el şi prietenii cei mai buni şi, uneori, colegii. Se întâmplă de multe ori să meargă şi în ţara vecină pentru a pescui. „Pentru mine este un hobby la care nu voi renunţa prea curând. Pescuiesc şi în Ungaria, însă consider că avem suficiente locuri şi la noi în judeţul Arad”.

Andrei Holiartoc spune că pasiunea lui pentru pescuit este atât de mare, încât uneori renunţă la ieşirile în oraş cu amicii şi preferă să se retragă pe marginea unei ape, bineînţeles cu uneltele de pescuit după el. „De multe ori am renunţat la alte plăceri pentru a prinde peşte. Consideram că este mai plăcut la pescuit, decât să stau într-un club ore întregi. Sunt momente când pe maulul apei facem grătare şi asculăm muzică”, spune Andrei.

Întrebări şi răspunsuri

Ai vândut vreodată peştele prins?
Niciodată nu am ales această soluţie. Dacă prind mai mult peşte îl pun în frigider. De obicei când merg la bălţile particulare cumpăr doar cât am nevoie, chiar dacă prind mai mult îl las acolo.

Câte ore ai stat cel mai mult la pescuit?

Am fost de multe ori cu prietenii cu cortul şi am stat trei zile, am făcut pauză doar cât am mâncat şi am dormit câteva ore.

Ai participat la concursuri de pescuit?
Organizăm între noi. Pescuiam cinci ore şi pe urmă cântăream ce am prins. De multe ori am ieşit pe primul loc şi am luat premii.

Ce-i place

Tânărului pasionat de pescuit spune că adoră foarte mult ceea ce face. Fie că este vorba despre munca pe care o prestează în cadrul Poliţiei Comunitare Arad, fie că este vorba despre pasiunile pe care le are. Îi plac oamenii corecţi, mai ales cei care se ţin de cuvânt.

Ce nu-i place
Poliţistului comunitar nu îi place să stea închis într-un loc, să nu se plimbe prin natură sau să nu îşi dedice câteva ore pe zi sportului. Chiar dacă se pricepe foarte bine şi la box nu îi place să se bată sau să rănească pe cineva. Lui Andrei nu îi place trădarea.  


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite