Andreea Dinca şi-a transformat pasiunea pentru dans în meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Dinca
Andreea Dinca

Tânăra coregrafă spune că iubeşte să „îi îmbolnăvească pe copii de această boală minunată” care este dansul.

PROFIL
Născută. 15.10.1982 , Arad
Studii. Facultatea de Ştiinţe Umaniste Creştine, profil
jurnalism, „Univesitatea Aurel Vlaicu” Arad
Experienţă. Dansuri sportive şi de societate, cabaret şi coregrafie
Familie. Logodită

Andreea Dinca este pasionată de dansuri  sportive şi de societate de la vârsta de 11 ani. Tânăra spune că dragostea pentru acestea i-a fost insuflată de către mama ei, care a fost balerină. „Ea a fost prima care m-a dus într-o sală de dans şi m-a învăţat să iubesc tot ceea ce inseamnă dansul”, spune Andreea.


Tânăra arădeancă a ajuns să danseze la Hotel Continental, la cabaret, printr-o prietenă care a prezentat-o domnului Sergiu Ianc, acesta fiind şi primul ei coregraf. „Am început să dansez în trupa «Continental Style»  datorită unei prietene foarte bune, care mi-a spus că mai au nevoie de o fată în trupă, iar eu având experienţa necesară aş putea merge la preselecţie”, povesteşte tânăra. Preselecţia a decurs foarte bine, Andreea prestând în trupa „Continental Style” timp de şapte ani, aceasta fiind alcătuită din patru fete şi trei băieţi.

„Deşi eram extenuaţi după patru-cinci ore de repetiţii zilnice, eram ca şi o familie”, adaugă Andreea. Trupa din care a făcut parte tânăra arădeancă a participat la o mulţime de concursuri, având în palmares premii pentru ansamblu, coregrafie şi costume.

Iubire în paşi de dans


La cabaret, Andreea, şi-a cunoscut şi jumătatea, alături de care are o relaţie de doi ani de zile şi cu care se va căsători anul viitor, în luna august. „Ne înţelegem foarte bine. Adoră să mă vadă dansând, a fost mereu alături de mine, chiar şi în momentele când doream să renunţ la scenă. Tot ceea ce fac şi sunt, sunt datorită lui şi încrederii pe care o are în mine”, spune coregrafa.

Pasul spre coregrafie

Andreea Dinca se ocupă acum de coregrafie, iar una din realizările punctate de ea este Balul Balurilor de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad. „La acest bal, am dat tot ce a fost mai bun din mine, m-am ocupat de dans şi muzică, de vestimentaţie, de flăcări, de torţe, de tot ceea ce ţine de un spectacol şi cred că a ieşit foarte bine, fiind şi primul bal pe care l-am realizat eu singură”, adaugă Deea, cum îi spun prietenii.

Tânăra arădeancă a mai realizat şi coregrafia unui dans disco pentru Liceul ,,Sabin Drăgoi”, cu care lucrează şi în prezent la festivalul Teen Fest. În  momentul de faţă, Andreea are şi o trupă de dans, „Dark angel‘s”. „Trupa este alcătuită din bobocii de la UVVG, un băiat de la «Sabin Drăgoi» şi o fată de la «Aurel Vlaicu». Cu trupa de dans am avut deja două spectacole, unul la Hotel Central şi unul la discoteca No Name”, povesteşte cu însufleţire tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Este grea viaţa de dansatoare?
Este frumoasă, dar foarte dificilă în acelaşi timp. Este foarte multă muncă, este obositor, repetiţiile sunt grele, financiar este plătită prost, dar eu personal am făcut-o din dragoste pentru dans şi pentru aplauzele de final care îţi aduc o satisfacţie imensă.

Cine au fost cei care te-au îndrumat spre coregrafie?
Pasiunea pentru dans şi coregrafie mi-a fost insuflată de către coregrafii mei Maura Ianoş şi Dorian Cosma. Dacă nu erau ei nu ajungeam la momentul de faţă coregrafă.

Care sunt cele mai importante lucruri  pentru tine?
Familia şi iubirea sunt totul pentru mine, nu aş putea trăi fără acestea două. Dansul şi muzica sunt iarăşi două lucruri foarte importante, de care nu m-aş putea lipsi.

Ce-i place
Andreea spune că iubeşte teatrul, muzica şi regia. Pe lângă acestea, mai  iubeşte oamenii, sinceritatea, ambiţia şi persoanele care apreciază dansul şi muzica în general. Crede în prietenie şi loialitate. ,,Aceşti oameni mă inspiră şi îmi dau încredere în mine”, spune ea. O altă pasiune a sa sunt animalele, în special căţeii.

Ce nu-i place
Deea spune că urăşte minciuna şi oamenii prefăcuţi. „Îi urăsc pe cei care te lovesc când eşti la pămant şi materialiştii. Nu banii rămân după ce tu pleci de pe lumea asta”, încheie tânăra.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite