Patru alpinişti îşi testează curajul în Peru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa a început pregătirea pentru o expediţie pe munţi înalţi de peste 6.500 de metri. Timp de două luni, cei patru, care au mai fost împreună în Caucaz, în 2009, vor încerca să realizeze şi o premieră naţională în America de Sud.

Pavel Tipei, Sorin Rechiţan, Aurel Sălăşan şi Sergiu Jiduc se pregătesc să plece în această vară în Peru, unde vor escalada patru vârfuri de 6.000-6.800 de metri altitudine. De asemenea, alpiniştii arădeni îşi doresc să atingă şi o premieră naţională în ceea ce priveşte urcarea unei rute tehnice pe Yerupaja sau Jirishanca.

„Cei patru alpinişti arădeni au mai fost împreună într-o expediţie în anul 2009, în Caucaz, atunci când au cucerit cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus, 5.642 de metri, vârf inclus în aşa numitul grup al «celor şapte vârfuri». Tot în aceeaşi formaţie au mai cucerit Alpii în 2008, iar în 2010, Aurel Sălăşan şi Sergiu Jiduc au reuşit să urce pe Khan Tengri, la o altitudine de 7010 m. Astfel, Sergiu Jiduc devine cel mai tânăr alpinist român care urcă un vârf de peste 7.000 de metri”, a declarat Claudia Adjudeanu, manager de proiect. „La doar 17 ani, alături de prietenul meu Alin Stana, am cucerit Vârful Mont Blanc", a spus Sergiu Jiduc.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite