Alin Totorean, Indiana Jones de Arad dezvăluie viața nevăzută a Etiopiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etiopia 2010 reprezintă a noua etapă din proiectul „Descoperă-ţi semenii”, proiect demarat în 2003. Expediţia începută pe 17 februarie a constat în parcurgerea de către arădean a aproximativ 1.900 km, în partea de nord şi cea de vest a Etiopiei.

Testarea limitelor umane în condiţii extreme sau integrarea în diverse comunităţi mai puţin cunoscute publicului larg a făcut din expediţia de două luni a lui Alin Totorean îmbinarea perfectă între natură şi aventură.

Expediția lui Alin Totorean din Etiopia a luat sfârșit fără peripeții majore

Cele mai incitante experienţe ale lui Alin Totorean în Etiopia au constat în convieţuirea timp de zece zile alături de fermierii de pe platoul suspendat Abune Yosef, săptămâna petrecută alături de agricultorii din craterul vulcanului Wenchi, precum şi participarea la ritualul de culegere, prăjire, măcinare şi servire a cafelei, alături de locuitorii din regiunea Kaffa, locul de origine al cafelei. „Ajuns în Addis Abeba, am pornit spre vest, spre plantaţiile de cafea din zonă. Apoi paşii m-au dus pe muntele Wenchi, un vulcan cu terenuri cultivate chiar în crater”, a povestit arădeanul.


Viaţa est-africană

După ce a curerit meleagurile Mongoliei şi deşerturile din Australia, Alin Totorean a adăugat pe lista zonelor neincluse în circuitele turistice, Etiopia. „În fiecare expediţie încerc să ajung acolo unde au păşit foarte puţini oameni. Ador aventura şi îmi place să cunosc oameni simpli din zone rurale. În urma expediţiei din Etiopia am încercat să scot la iveală faţa nevăzută a vieţii de aici”, a declarat Alin Totorean.

image

Exploratorul Alin Totorean este blocat și la această oră în aeroportul din Istanbul

Deşi natura etiopiană nu a fost tocmai primitoare cu expediţionarul arădean, acesta a trecut cu brio testul de anduranţă la care a fost supus în cele două luni.
Munţii Abune Ysoef au fost de această dată provocarea arădeanului care a parcurs circa 2.000 de kilometri.

O punte de legătură între semeni



Început odată cu Mongolia, în 2003, „Descoperă-ţi semenii” cuprinde o serie de expediţii şi călătorii, în zone din lume reprezentative din punct de vedere istoric, etnic, cultural şi geografic. „Este o pledoarie pentru tot ceea ce este frumos, o punte de legatură între oamenii de diferite naţii”, a mărturisit Totorean.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite