PORTRET: Alexandru Vereb vrea carieră în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul arădean se vede, peste zece ani, pe cale mai mari scene ale lumii. Pasiunea pentru dans îi ocupă cea mai mare parte a timpului liber.

PROFIL
Născut: 27 octombrie 1992 Arad
Studii: elev la Liceul CFR din Arad,clasa a XI-a D
Experienţă: face dans de un an şi jumătate
Familie: mai are doi fraţi

A început să danseze la modul profesionist de doar un an şi jumătate, chiar dacă i-au plăcut întotdeauna ritmul şi muzica. „Am mai cochetat cu dansul pentru o scurtă perioadă de timp la pregătirile pentru balul bobocilor de la şcoală. Atunci nu a fost nimic serios, chiar dacă întotdeauna mi-a plăcut să dansez”, povesteşte tânărul arădean care are şi o moştenire demnă de urmat, tatăl său practicând gimnastica. A ajuns în sala de antrenamente prin intermediul unui prieten care făcea dans şi care l-a „momit”.

Drumul spre performanţă

Spune că dansul este un lucru care nu îl oboseşte niciodată şi care nu i se pare greu. „Nu mi s-a părut nimic greu, niciodată. Dacă îţi place ceea ce faci şi faci cu pasiune, nu e greu şi nu e obositor”, povesteşte Alexandru, care se antrenează zilnic, cel puţin două ore. „De două ori pe săptămână avem antrenamente şi de patru ore, dar fără exerciţiu şi muncă nu se poate”, explică tânărul.

În viitor, vrea să îşi ransforme pasiunea în meserie, aşa că e hotărât să urmeze cursurile Facultăţii de Coregrafie. „Din nefericire, doar la Bucureşti există o astfel de şcoală. Nici licee de profil nu există, aşa că suntem nevoiţi să mergem acolo, chiar dacă pentru noi e un efort financiar considerabil”, mai spune AlexandruVereb.

Este convins că peste 10 ani va avea parte de succes pe marile scene de profil din întreaga lume, atât în calitate de coregraf, cât şi de dansator.  „Nu vreau să renunţ să dansez. Vreau să fac în paralel şi coregrafie, dar şi dans”, mai spune tânărul dansator. Gustul succesului îi e familiar, chiar săptămâna trecută întorcându-se de la Cluj, de la Festivalul-concurs Armonia, cu premiul întâi, obţinut alături de colegii săi din trupa X-Style.
„A fost primul meu concurs şi a fost o experienţă interesantă din toate punctele de vedere. Am avut emoţii, dar una peste alta a fost o experienţă foarte frumoasă”, povesteşte, râzând, tânărul arădean, care a adăugat că la acest concurs s-a şi îndrăgostit, de o colegă dansatoare din Oradea, Cristina.

Cât priveşte muzica, spune că iubeşte orice fel de ritm pe care se poate dansa, dar desigur, preferă hip hop-ul şi dance-ul, stiluri pentru care se şi antrenează intens. Alexandru Vereb mai crede că pentru a fi un bun dansator e nevoie, în primul rând, de foarte multă muncă, talent şi dăruire pentru ceea ce faci.
 
Întrebări şi răspunsuri:
Ce formaţii sau cântăreţi preferaţi ai?
E greu de spus. Îmi plac mult Michael Jackson, care de altfel cred că a fost un exemplu pentru orice dansator din lumea asta, dar şi Justin Timberlake, de exemplu. Îmi place orice muzică pe care se poate dansa, chiar dacă nu e neapărat hip-hop sau dance.

Cu cine te pregăteşti?
Alături de colegii mei de trupă ne antrenăm sub îndrumarea coregrafilor noştri, Maura şi Dorian Cosma. Pot spune că, în prezent, cei doi sunt ca un fel de părinţi pentru noi. Sunt mai mult decât simpli antrenori sau coregrafi, sunt oamenii care ne ajută şi ne dau sfaturi de tot felul.

Ce-i place:

„Evident, îmi place muzica. Îmi mai place să ies în oraş cu prietenii, cu colegii de trupă”, spune dansatorul Alexandru Vereb, care mai adaugă pe lista sa de preferinţe şi călătoriile.

Ce nu-i place:
„Trezitul de dimineaţă. Este una dintre marile probleme”, spune, râzând, dansatorul arădean. „Un alt lucru care mă deranjează este atunci când nu reuşesc să fac ceea ce mi-am propus”, mai adaugă Alexandru Vereb.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite