Agențiile de turism au pregătit minivacanţe pascale în oraşe de peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia e una din destinaţiile preferate ale arădenilor care vor concedii peste graniţă
Grecia e una din destinaţiile preferate ale arădenilor care vor concedii peste graniţă

Grecia şi Ungaria sunt preferatele arădenilor care sărbătoresc Paştele în străinătate. Agenţiile de turism arădene au pregătit pachete tentante, dar mulţi arădeni aleg să petreacă zilele libere acasă, cu buget redus.

Majoritatea agenţiilor de turism din Arad au pregătit oferte atractive pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Unele dintre cele mai bine cotate ţări sunt Grecia şi Ungaria, destinaţii ideale şi din punct de vedere financiar. „Un sejur de patru nopţi cu transport inclus în Grecia costă 400 de euro de persoană. În preţ este inclusă atât masa din noaptea de Înviere, cât şi cina de a doua zi”, a declarat Irina Foghiş, agent de turism.

Aceasta mai spune că anul acesta, datorită pachetelor promoţionale greu de refuzat, se aşteaptă la o creştere a vânzărilor cu până la 30 la sută faţă de anul trecut. Aproximativ 50 de familii au apelat la o agenţie de turism pentru a-şi petrece sărbătorile de Paşte în Grecia. „Am observat o creştere uşoară a cererilor pentru sejururi de Paşte, atât în ţară, cât şi în străinătate, datorită faptului că Paştele se sărbătoreşte la aceeaşi dată şi de ortodocşi şi de catolici”, a adăugat Irina Foghiş.

Preţuri ca anul trecut


Multe agenţii de turism au păstrat aceleaşi preţuri ca în 2009. O altă destinaţie care atrage mulţi turişti arădeni este Ungaria, unde preţul unei nopţi de cazare începe de la 20 de euro de persoană. Arădenii care vor alege să se relaxeze de Paşte la Sousse trebuie să scoată din buzunar 199 euro, pentru şapte nopţi de cazare la hotel de 2 stele, conform unei oferte lansate de o altă agenţie de turism.

„Mi-ar fi plăcut ca anul acesta să-mi petrec sărbătorile în Israel, pentru că am liber de la serviciu câteva zile. Am aflat că un sejur de opt zile începe de la 739 euro, în timp ce preţul unui pachet cu patru nopţi de cazare şi transport inclus este de 650 euro. Pentru că nu avem atâţia bani, ne vom ura «Hristos a Înviat!» în familie, acasă”, a spus arădeanca Gabriela Antonescu. Oraşe precum Praga ori Parisul sunt căutate pentru minivacanţa pascală. Un sejur de patru nopţi, cu zbor inclus, la Praga costă 190 de euro de persoană.

Sărbători la iarbă verde

Cea mai ieftină distracţie rămâne ieşirea la iarbă verde, pe care mulţi arădeni o vor alege, dacă vremea va ţine cu ei. Cei care nu îşi permit o minivacanţă pot alege să meargă cu familia şi prietenii la pădure, cheltuiala fiind cu mult mai mică.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite