Lasă grătarul de 1 Mai acasă în România şi pleacă la muncă afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul în vămile arădene a crescut în ultimele 24 de ore cu 30 la sută. După Paştele petrecut acasă, în familie, românii de peste graniţă se pregătesc de un 1 Mai la locurile de muncă.

În ultimele 24 de ore, peste nouă mii de persoane au ieşit din ţară prin vămile arădene. Încărcaţi cu bagaje, din care nu lipsesc produsele româneşti, cei care muncesc departe de ţară şi-au făcut plinul pentru a petrece un 1 Mai stranier, la muncă.

Totuşi, pentru a simţi sărbătoarea Zilei Muncii, românii care au trecut azi vama şi-au făcut provizii de acasă pentru duminică. „Suntem români si oricât am zice noi că ne europenizăm, că ne modernizăm, tradiţia ne trage şi tot ce e tradiţional românesc. Avem nişte cârnaţi afumaţi, un pic de vin, slănină afumată, nişte cornuleţe. Am fost în vizită la părinţi şi la socri, iar acum ne întoarcem pentru că mâine începem lucrul. Ne-am fi dorit să mai rămânem pentru un 1 Mai românesc, autentic, dar din păcate anul acesta vom fi la muncă”, a spus Iustin Suciu, unul dintre românii stabiliţi în Austria.

Cea mai tranzitată vamă rămâne Nădlacul, dar, conform frontieriştilor, pentru 1 Mai, numărul angajaţilor care efectuează controlul documentelor nu va fi suplimentat. „Partea ungară nu a cerut nicio restricţie pentru acest weekend, deci de 1 Mai se va lucra normal, pentru că nu vor fi probleme de trafic”, a spus Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al frontieriştilor arădeni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite