Micii orfani din municipiu, vizitaţi de iepuraşii învăţăcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunile studenţilor au adus zâmbetul pe feţele celor mici
Acţiunile studenţilor au adus zâmbetul pe feţele celor mici

Mai mulţi studenţi ai universităţilor din Arad participă vor trece pe la centrele de plasament din oraş şi vor împărţi daruri. La iniţiativa studenţilor au răspuns şi elevii din cinci licee arădene, iar centrele de plasament sunt selectate de autorităţi.

Studenţii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, alături de elevii a cinci licee arădene, au iniţiat o campanie umanitară destinată copiilor aflaţi în centrele de plasament din tot judeţul.
„Sfintele sărbători pascale nu înseamnă doar pioşenie şi Lumina Învierii, ci înseamnă şi dragoste pentru aproape, dorinţa de a aduce un strop de lumină în sufletele mai puţin norocoase”, a declarat Adrian Manta, prefectul studenţilor arădeni, iniţiator al acţiunii.

Cadouri pentru cei mici


Astfel, câţiva studenţi inimoşi s-au gândit la cei mai puţin norocoşi şi încearcă să fie chiar ei iepuraşul care va aduce un zâmbet pentru copiii din centrele de plasament ale judeţului Arad.
„Este un proiect ce va fi pus în aplicare, împreună cu colegii mei din Liga Studenţilor şi cu elevii liceului Particular Vasile Goldis nr. 1, Grup Şcolar de Industrie Alimentară, Grup Şcolar Industrial Aurel Vlaicu, Colegiul Economic şi Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal”, a mai declarat Adrian Manta.
Iniţiatorul proiectului a explicat că tot ceea ce vor strânge se va sorta, după care vor fi împărţite copiilor din centrele de plasament identificate cu sprijinul celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

„Noi sprijinim întotdeauna astfel de iniţiative şi, mai ales acum, în apropierea sărbătorilor, ele sunt cu atât mai bine venite pentru cei mici care se bucură de fiecare cadou primit. Ne bucurăm că şi studenţii şi elevii se implică pentru sprijinirea copiilor mai puţin norocoşi”, a declarat Paul Costin, inspector în cadrul DGASPC Arad.

Campania de strângere de bunuri va dura până în data de 1 aprilie, astfel încât până la Paşte bunurile donate să fie selectate şi să ajungă la micuţii beneficiari din tot judeţul.
Tot în cadrul campaniei, micuţii instituţionalizaţi vor fi duşi mâine de colegii lor mai mari şi la o piesă de teatru.

Campanie cu repetiţie

De doi ani de zile, Liga studenţilor organizează astfel de campanii, în mod special în apropierea sărbătorilor. „Anul trecut am fost la şapte fraţi din Hunedoara Timişană care din nefericire şi-a pierdut atât casa, cât şi mama într-un incendiu”, a explicat Adrian Manta. Copiii cu vârste între unu şi 15 ani au primit atunci jucării, dulciuri şi hăinuţe. Pentru campania din acest an, studenţii şi elevii au strâns deja zeci de obiecte care le vor aduce copiilor zâmbetul pe buze.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite