Aradul, inundat şi fără apă de băut. Oamenii au luat cu asalt supermarket-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de locuitori nu au avut, duminică, apă la robinete, iar o stradă s-a transformat într-o baltă imensă. Pe strada Renaşterii, unde s-a produs avaria, s-a muncit mai ceva ca într-o zi normală de lucru pentru a se remedia situaţia mai repede.

S-au trezit, duminică dimineaţă, fără apă caldă şi rece şi cu una dintre străzi inundate. Este vorba despre cei care locuiesc în municipiul Arad, dar şi în alte zece localităţi din apropiere. Cum majoritatea arădenilor erau acasă, deoarece este zi liberă, în oraş s-a instalat panica. Cu bidoanele pe biciclete sau în maşini, arădenii au căutat disperaţi o sursă de unde să se aprovizioneze.

Totul s-a întâmplat din cauza unei avarii la magistrala principală, care a explodat, în zona Renaşterii din cartierul Micălaca. Chiar dacă a fost duminică, strada Renaşterii unde a avut loc avaria s-a umplut de muncitori şi utilaje. Este strada unde în momentul de faţă se execută lucrări de modernizare.

Au luat apă cu bidoanele


Cei care locuiesc la blocuri, în Micălaca au cărat toată ziua apă de pe strada respectivă cu bidoanele. „Nu avem apă la toaletă şi ne-am gândit să luăm de aici, de unde s-a inundat strada. Nu avem altă sursă”, a spus Maria Popa, din cartierul Micălaca. Dacă cei care locuiesc în Micălaca au luat apă de pe strada inundată, cei din Vlaicu s-au dus la cimitir cu zeci de bidoane de unde s-au alimentat. „Nu am mai păţit aşa ceva de pe vremea lui Ceauşescu”, a precizat Camelia Rus.

Cei de la Compania de Apă spun că pierderea de apă de pe magistrala afectată a fost atât de mare după avarie încât staţia de pompare nu putea susţine presiunea necesară pentru alimentarea populaţiei. „S-a produs o avarie la o conductă magistrală de alimentare cu apă potabilă. Compania de Apă a intervenit imediat pentru izolarea şi remedierea avariei, dar, ca urmare a scăderii de presiune în reţea, a fost afectată funcţionarea uzinelor de apă, respectiv alimentarea cu apă. Se va putea relua alimentarea cu apă în celelalte cartiere din municipiu, în afară de Micălaca”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Rămaşi fără apă de băut, arădenii au luat cu asalt supermarket-urile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite