Probleme la repetarea alegerilor în comuna arădeană Târnova, sat Drauţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul electoral a fost suspendat duminică, pentru jumătate de oră, la o secţie din Târnova, unde s-au reluat alegerile pentru funcţia de primar, constatându-se că s-a votat şi pe buletine pe care nu era aplicată ştampila de control.

Conform Mediafax, la câteva ore de la deschiderea urnelor în comuna Târnova, la secţia de votare numărul 5, din satul Drauţ, s-a constatat că oamenii votaseră şi pe buletine de vot pe care nu era aplicată ştampila de control.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Arad, secţia a fost închisă pentru aproximativ 30 de minute, timp în care s-a pregătit o altă urnă de vot. În urna iniţială, din cele 140 de buletine introduse de alegători, au fost găsite 58 pe care nu era aplicată ştampila de control. În acest caz, BEJ Arad se va consulta cu BEC, pentru a stabili dacă la numărătoarea voturilor se vor lua în considerare şi cele 58.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Gheorghe Falcă este oficial noul primar al Aradului, cu un număr de 32.900 de voturi

În comuna Târnova, anularea scrutinului pentru primar a fost decisă de BEC după ce s-a constatat că în procesul-verbal al biroului electoral de circumscripţie exista o diferenţă nejustificată, de 55 de alegători, între numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în cazul cărora s-a folosit urne specială şi cel consemnat.

Decizia a fost luată în condiţiile în care diferenţa între primii doi clasaţi a fost de 32 de voturi. În această comună fusese declarat ca ales primar candidatul PNL, Florin Farcaşiu, cu 1.737 voturi, în timp ce candidatul Mişcării Creştin-Liberale (PDL+PER), situat pe locul secund, a obţinut 1705 voturi.

După scurtinul din 10 iunie, sute de localnici au protestat în faţa sediului Primăriei Târnova faţă de primarul Farcaşiu, pe care îl acuzau de fraudarea alegerilor. Pentru scrutinul de duminică, în comună au fost amenajate şase secţii de votare, la urne fiind aşteptati un număr de 4.860 de cetăţeni cu drept de vot.

Cetăţenii cu drept de vot din şase localităţi ale ţării - Tărnova (Arad), Răsmireşti (Teleorman), Moieciu (Braşov), Curcani (Călăraşi), Mangalia (Constanţa) şi Mireşu Mare (Maramureş) - sunt aşteptaţi astăzi la vot pentru alegerea primarului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite