Foc de avertisment tras la frontiera cu Ungaria pentru oprirea unui migrant ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au folosit armamentul pentru a opri un algerian care încerca să treacă graniţa în Ungaria pe jos şi nu s-a oprit la somaţii, fiind tras un foc de avertisment pentru prinderea suspectului.

Incidentul a avut loc marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac unde, conform Mediafax, o patrulă de supraveghere a graniţei a observat un bărbat care încerca să ajungă în Ungaria pe jos, prin câmp. "La vederea poliţiştilor de frontieră, persoana în cauză a început să fugă spre teritoriul statului vecin. Pentru că bărbatul a ignorat somaţiile verbale, poliţiştii de frontieră arădeni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical conform procedurilor legale", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Bărbatul a fost prins în cele din urmă şi a fost dus la sediul sectorului, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de un cetăţean algerian în vârstă de 27 ani. Migrantul este solicitant de azil în România şi a fost dus în Centrul pentru cazarea strănilor luaţi în custodie publică aflat în localitatea arădeană Horia, bărbatul fiind cercetat penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite