Profesoara bătăușă a fost condamnată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuţica Crăciun, dăscăliţa care riscă să nu mai poată profesa niciodată. Foto: Adevărul
Nuţica Crăciun, dăscăliţa care riscă să nu mai poată profesa niciodată. Foto: Adevărul

După ce a lovit o elevă și a avut numeroase scandaluri cu alți colegi de breaslă, profesoarei Crăciun i s-a interzis să mai profeseze. Nuţica Crăciun a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare şi a fost obligată să achite despăbugiri.

Fosta profesoara Nuţica Crăciun, care a reuşit să instaureze teroarea în aproape toate liceele arădene pe unde a predat, nu va mai putea profesa niciodată. Asta numai în cazul în care Curtea de Apel Timişoara, acolo unde fostul cadru didactic a declarat recurs, nu va stabili altceva.

Nuţica Crăciun, profesoară de limba şi literatura română, a intrat în vizorul oamenilor legii anul trecut, după ce a fost acuzată că i-ar fi rupt mâna unei eleve de clasa a VI-a. Samariteanca Novac a stat trei zile pe patul de spital, iar părinţii nu au ezitat să alerteze imediat autorităţile.

Are antecedente

Pentru conducerea Şcolii Generale nr.2, acolo unde ea îşi desfăşura activitatea, dar şi pentru alte cadre didactice din Arad, comportamentul profesoarei de 36 de ani, nu a fost tocmai o surpriză. „Profesoara Nuţica Crăciun a avut un comportament similar la Liceul Vasile Goldiş, unde, de altfel, i s-a desfăcut contractul de muncă pe cale judecătorească”, a declarat, la vremea respectivă, Nicolae Pellegrini, inspector şcolar general adjunct. De asemenea, pentru comportament neadecvat în timpul orelor de curs, profesoara a mai fost sancţionată în trecut cu o diminuare salarială de 15 procente.

„La scurt timp după incidentul cu eleva, profesoarei i s-a desfăcut contractul de muncă”, a declarat Camelia Pâslaru, director la Şcoala Generală nr.2. Cu un trecut didactic „pătat”, profesoara a fost condamnată, în cele din urmă, de magistraţi. „Judecătoria Arad a condamnat-o pe Nuţica Crăciun la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, fiind acuzată de purtare abuzivă”, a declarat judecător Horia Şurtea, purtător de cuvânt al Judecătoriei Arad.

Mai mult decât atât, Nuţica Crăciun este obligată de instanţă să îi plătească fetiţei pe care a abuzat-o suma de 1.000 de lei, drept despăgubiri. De asemenea, ea are interzis să mai practice vreodată meseria de cadru didactic. Şi la Spitalul Clinic Judeţean Arad, unde eleva a fost internată în urma incidentului, Nuţica va trebui să achite suma de 678,51 lei. Ea a declarat recurs, programat a se judeca pe data de 29 septembrie la Curtea de Apel Timişoara, unde magistraţii vor da sentinţa definitivă în acest caz.

În prezent, Nuţica Crăciun aşteaptă şi judecarea unui alt recurs la procesul pe care l-a pierdut cu Liceul Vasile Goldiş. Contactată telefonic, Nuţica Crăciun, profesoara „procesomană”, nu a fost de găsit, având telefonul închis.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite