Fosta soţie a lui Răchită, devenită din martor complice la omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta soţie a inculpatului din dosarul Trifa spune că nu ştie nimic de dosarul în care e anchetată. În ciuda presiunilor, tânăra susţine că a refuzat să dea orice fel de declaraţii mincinoase împotriva fostului soţ.

Fosta soţie a lui Ovidiu Răchită, Patricia Laza, cea pentru care susţin anchetatorii că Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan l-ar fi ucis pe fiul fostului judecător Ioan  Trifa, a ajuns din martor, complice la o presupusă crimă, deşi tânăra are acte prin care poate dovedi că nici măcar nu a fost în ţară în luna mai 2004. Mai mult decât atât, tânăra susţine că nu îl cunoştea pe fostul soţ la data când a survenit decesul tânărului Traian Trifa.

Totul a început în 2009, când, din spusele Patriciei, părinţii ei s-au trezit cu anchetatorii la uşă. Ea era plecată în străinătate la muncă. „Au luat-o pe mama la declaraţii pentru a spune tot ce ştie des­pre Ovidiu Răchită. Au luat-o cu replici de genul: «Hai spune tot ce ştii despre ginerică, că nu e aşa bun precum pare». Am fost sunată ulterior şi de anchetatori, care mi-au cerut să mă întorc în ţară. Am venit şi am fost dusă la declaraţii. Mi-au spus că Ovidiu a săvârşit o crimă. Am crezut că totul este o glumă iniţial şi le-am spus că nu cunosc nimic”, a spus Patricia Laza. Nu a durat mult până ca anchetatorii să o ridice pentru audieri. A fost transportată la Bucureşti, unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că este martor în acest dosar. În doar câteva ore însă calitatea ei s-a schimbat. „Mi-au pus foarte multe întrebări şi mi-au arătat o grămadă de poze cu persoane pe care nici nu le cunoşteam. Le-am spus că orice ar fi nu pot să declar nimic din ce vor ei pentru că nu e adevărat. Nici nu mai ştiu ce am vorbit, ştiu doar că la un moment dat, procurorul a zis cuiva: «Fă cererea că o băgăm jos!»”.

Alibi dovedit

După o noapte de arest şi cu interdicţie de a părăsi ţara, Patricia a început să îşi caute singură dreptatea. „Am umblat singură prin toate locurile şi am reuşit să îmi fac rost de acte şi să îmi amintesc sigur ce am făcut. Fusesem plecată în Italia, cu trupa de dans, iar hotelul unde am fost cazată mi-a confirmat exact data când am sosit la ei şi data când am plecat de acolo”, susţine Patricia. Tânăra a susţinut aceleaşi lucruri şi ulterior, când a fost citată la Tribunalul Sibiu.

Patriciei i s-a făcut separat un alt dosar în care este cercetată pentru omor. „Dosarul în care ea este cercetată a fost disjuns, iar în prezent se află încă în faza de cercetare. Ea are în prezent calitate de complice la omor“, a spus Marian Gherman, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite