Primăria Arad asigură transport gratuit pentru peste 2.500 de persoane la manifestările de la Ţebea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Arad va asigura transport gratuit pentru peste 2.500 de arădeni pentru a participa, duminică, la Ţebea, judeţul Hunedora, la manifestările prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Este pentru prima dată când Primăria Arad asigură transportul localnicilor care vor să participe la comemorările de la Ţebea, evenimente la care va fi prezent şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Din dispoziţia acestuia, timp de o săptămână au fost deschise în Arad puncte în care localnicii se puteau înregistra pentru transport gratuit, iar joi seară, la închiderea listelor, erau în evidenţe peste 2.500 de arădeni, conform Mediafax.

"Primăria va asigura transportul acestora cu aproximativ 50 de autocare. În ultimii ani, au existat numeroase cereri de la arădeni pentru transport la Ţebea, iar cu ocazia manifestărilor mai ample ce au loc în acest an am considerat că este o bună ocazie pentru a le da şansa doritorilor de a participa la toate evenimentele", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.


Plecarea spre Ţebea va fi duminică, la ora 7.00, din faţ a Palatului Administrativ din Arad, iar întoarcerea va avea loc duminică seară.Fondurile necesare transportului celor peste 2.500 de arădeni au fost alocate printr-o rectificare bugetară operată de Consiliul Local, mai arată Mediafax.

 Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite