Interlop condamnat cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Şuteu a scăpat momentan de vizitele la Tribunalul Arad
Adrian Şuteu a scăpat momentan de vizitele la Tribunalul Arad

Victima lui Adrian Şuteu şi-a retras plângerea în faţa instanţei şi a renunţat la pretenţiile financiare. Adrian Şuteu şi Paul Grigorescu, amicul său, au aflat ieri sentinţa într-un dosar care se află pe rolul instanţei de aproape un an de zile.

Astfel, după nenumărate amânări şi după ce mai mulţi martori au ezitat să apară în faţa instanţei, magistraţii Judecătoriei Arad au dat ieri sentinţa în dosarul celor doi interlopi, acuzaţi de şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri.

„Adrian Şuteu a fost condamnat la un an de închisoare pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi la doi ani de închisoare pentru de şantaj. Instanţa a contopit cele două pedepse, a aplicat pedeapsa de doi ani şi a suspendat executarea pedepsei pe un termen de încercare de patru ani”, a declarat judecător Horia Şurtea, purtător de cuvânt al Judecătoriei Arad.

Cât despre partenerul său, Paul Grigorescu, acesta a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani.  Norocul a fost de partea celor doi, şi asta pentru că victima acestora, cea care i-a acuzat că interlopii au snopit-o în bătaie, şi-a retras plângerea cu puţin înainte ca procesul să se încheie.

„La ultima înfăţişare, partea vătămată, care s-a constituit şi parte civilă, şi-a retras plângerea prealabilă şi a renunţat la pretenţii”, a declarat Horia Şurtea, purtător de cuvânt al Judecătoriei Arad. Astfel, dacă la început cei doi erau acuzaţi şi de vătămare corporală gravă, imediat ce victima şi-a retras plângerea, interlopii au rămas cu doar două capete de acuzare la dosar. Chiar dacă Adrian Şuteu a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare în acest dosar, interlopul mai are în spate alţi trei ani de puşcărie.

Alţi trei ani de puşcărie


El a fost condamnat în această vară într-un dosar de cămătărie, acolo unde alături de Ovidiu Răchită, Florin Moldovan, Iosif Stăniş şi Gheorghe Arba zis „Topa”, a fost acuzat de aceeaşi infracţiune, respectiv şantaj. Dosarul se află la Curtea de Apel Timişoara, acolo unde inculpaţii au declarat recurs, nemulţumiţi de pedepsele primite.
Numele lui Adrian Şuteu a fost legat şi de controversatul caz Trifa, acolo unde Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan sunt acuzaţi că l-au ucis în bătaie în urmă cu şapte ani pe fiul fostului magistrat, Ioan Trifa. Dacă iniţial Adrian Şuteu a fost încadrat în dosarul crimei ca şi suspect principal, acuzele au căzut imediat ce interlopul a dovedit că în acea perioadă, când tânărul Trifa a fost găsit mort, el se afla în spatele gratiilor pentru o altă faptă. Aşa că nu a durat mult şi, din suspect, Şuteu a ajuns martor cu identitate ascunsă în acelaşi dosar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite