Teren de golf cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul care are în centru terenul de golf este demarat de o firmă italiană
Proiectul care are în centru terenul de golf este demarat de o firmă italiană

Un complex care va include şi un teren de golf va primi zece milioane de euro finanţare UE şi se va construi în comuna Fântânele.

O bază de agrement cu terenuri de golf şi piscine, care va fi construită în comuna Fântânele din judeţul Arad, figurează în lista celor 100 de proiecte prioritare, publicată de Ministerul Afacerilor Europene, pentru care finanţarea europeană este de peste 10 milioane de euro. Terenul de golf va fi amenajat în comuna arădeană Fântânele şi, împreună cu centrul sportiv şi complexul rezidenţial care vor fi ridicate aici, va ajunge să depăşească la capitolul dimensiuni atât comuna, cât şi satele aparţinătoare.

O firmă din Arad a câştigat licitaţia în valoare de 61,4 milioane de lei, respectiv 12,7 milioane euro, organizată de societatea cu acţionari italieni pentru construcţia terenului de golf în formă de fluture. Lucrările, care  au început deja, constă în realizarea unui teren de golf cu 18 găuri şi a unei clădiri destinate unui club de golf. De asemenea, vor fi amenajate o alee de acces, terenuri de tenis cu vestiare şi o zonă de întreţinere cu depozite şi birouri.

La terenul de golf se vor adăuga multe alte atracţii pentru cei care doresc să facă sport, dar şi să se relaxeze în acelaşi timp. „Vrem să transformăm un vis frumos într-o realitate frumoasă şi să demonstrăm că se pot face afaceri în mod serios, corect şi etic chiar şi în România“, a spus Mauro Rizzinelli, unul dintre patronii firmei care a demarat proiectul.

Proiect ambiţios
Un hotel de cinci stele cu SPA, un club de lux, 50 de vile de lux cu piscine, proiectate în trei stiluri, glamour, sport şi country, 2.000 de unităţi de locuit, magazine, farmacie, terenuri de tenis, piste de biciclete şi mult spaţiu verde, acestea sunt doar câteva elemente ale proiectului. La final, zona ar urma să atragă sute de jucători de golf, ar urma să creeze sute de locuri de muncă pentru locuitorii din zonă şi să schimbe radical faţa comunei Fântânele.

„Se vor crea locuri de muncă, se va face o bază de agrement şi se va realiza o creştere a numărului de înnoptări în structurile de cazare cu minim 5 la sută, după finalizarea proiectului. Totodată, se vor crea noi facilităţi de cazare localizate în jurul bazei de agrement“, a precizat Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest. Complexul „Butterfly Royal Golf Resort“ se va întinde pe 364,8 hectare, iar proiectul are termen de finalizare în 2013. „Acest proiect înseamnă foarte mult pentru comuna noastră, care va cunoaşte o dezvoltare fără precedent prin prisma faptului că vor fi încasate foarte multe taxe şi impozite la bugetul local. Cu siguranţă, în zonă vor veni şi alţi investitori“, a declarat Emil Otlăcan, primarul comunei Fântânele.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite