Pleacă la cimitir în loc să facă nuntă după ce a murit pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Rusan din satul Sânmartin avea o sarcină fără probleme deosebite, dar a murit la spital, în timpul operaţiei de cezariană. Rezultatele autopsiei arată că tânăra a avut insuficienţă cardio-respiratorie şi insuficienţă hepato-renală.

A murit înainte de a şti cum este să fie mamă şi soţie. Este vorba despre tânăra de 17 ani, care şi-a pierdut viaţa pe patul de spital, marţi, la o zi după ce copilul ei a murit în pântec. Acum, rudele, cel care trebuia să-i devină soţ şi chiar sătenii din Sânmartin îi plâng soarta şi se întreabă de ce s-a abătut nenorocirea asupra lor. Tragedia este cu atât mai mare, cu cât Cristina Rusan aştepta împreună cu prietenul ei, Dany, să se nască copilul şi apoi, în luna august, să facă şi nunta, şi botezul.

„Lunea trecută Cristina a spus că o doare capul rău şi atunci am dus-o la spital. Duminică seară fata m-a sunat că se simte rău şi mi-a spus că bebeluşul este mort în ea, iar luni, la o săptămână de la internare şi-a pierdut şi ea viaţa. Nu putem acuza medicii, că de când a început să se simtă rău şi eu, şi ei am fost permanent lângă ea”, a spus Lucreţia Corduneanu, mătuşa fetei.

Aceasta mai afirmă că în urmă cu două-trei săptămâni fata a mai apelat la ajutorul medicilor, deoarece se simţea rău. „A stat două zile în spital şi i-au dat drumul acasă”, a mai spus mătuşa. Cristina Rusan, care în luna august împlinea 18 ani a avut în pântec un băieţel. „Copilul este acum lângă ea, ni l-au dat gol, într-un sac, l-am îmbrăcat noi acasă. Nu arată că ar fi fost bolnav”, mai spun membrii familiei.

Mergea la control


Tatăl fetei, Grigore, spune că era o fată cuminte şi deşteaptă.  Din a doua lună de sarcină mergea la control şi i s-a spus că totul este bine. Noi nu putem acuza pe nimeni, deoarece nu ştim ce a fost acolo”, a spus tatăl printre lacrimi. Dany, cel care urma să-i devină soţ, nu înţelege de ce li s-a întâmplat lor aşa ceva. „Simt că îmi fuge pământul de sub picioare. Nu mai ştiu ce să fac de disperare”, a spus Dany.

Au încercat să salveze fătul

Medicii de la Matern spun că nu a fost la ei la control până nu s-a internat la spital. „E greu de spus că ar fi putut fi salvată, dacă se urmărea sarcina de către noi sau de alţi colegi de la o clinică privată. Nu i s-a făcut cezariană de la început, deoarece avea şapte luni şi noi am încercat să salvăm fătul, să ducem sarcina până la termen”, a declarat doctorul Sorin Prişcă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite