Arădeancă moartă în accidentul petrecut în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta secretară-şefă a Liceului „Vasile Goldiş“ din Arad şi-a găsit sfârşitul printre fiarele contorsionate ale autocarului. Maria Bulzan mergea împreună cu o fostă colegă în Spania pentru o mini-vacanţă pe care o aştepta de multă vreme.

A murit în timp ce mergea împreună cu prietena ei în concediu în Spania. Este vorba despre fosta secretară-şefă a Liceului „Vasile Goldiş“ din Arad. Aceasta s-a aflat în autocar chiar în spatele şoferului, pe locul de la geam, care nu era al ei. Din cauza unei neînţelegeri, celelalte locuri erau ocupate a trebuit să se aşeze acolo. Acest lucru i-a adus şi moartea, una foarte îngrozitoare, după cum spune Ana Ciosescu, prietena ei, care a scăpat cu viaţă.

Maria Bulzan avea 57 ani şi a fost secretara şcolii din anul 1981 până în urmă cu câteva luni, când a ieşit la pensie. „Din anul 2000 a fost secretara şefă a şcolii. Anul trecut s-a pensionat anticipat la cerere înainte de limita de vârstă. Femeia are o fiică economist. Soţul ei a fost renumitul profesor de matematică Tiberiu Bulzan, care a decedat în urmă cu 5 ani. Deşi era la pensie, săptămâna trecută a fost pe la şcoală să ne mai ajute”, a povestit Eugen Bocănicu, directorul liceului. Maria Bulzan stătea la geam iar prietena ei, care este fosta bibilotecară a şcolii, pe celălalt scaun dinspre culoar. „Maria a fost lovită în plin, iar bibliotecara noastră, Ana Ciosescu, s-a accidentat la cap şi la braţe, dar este în afara oricărui pericol”, a spus Eugen Bocănicu.

„A fost un dezastru“


Prietena Mariei spune că a trecut prin clipe de coşmar. „Dacă aţi fi văzut ce era acolo, nici nu se poate povesti. Stăteam pe scaunul alăturat de ea. Pe mine m-a trântit între scaune şi probabil aşa am scăpat. A fost un dezastru. Era praf peste tot că ne-am izbit de o maşină mare încărcată cu ceva pulbere. Nu ştiam unde suntem. Am căutat-o disperată pe Maria şi nu am găsit-o. Într-un târziu am realizat că nu mai este”, a descris Ana Ciosescu scena de coşmar.

Tragedie din cauza oboselii


Accidentul în care a murit Maria Bulzan s-a petrecut marţi dimineaţa, la 30 de kilometri de graniţa Ungariei cu Slovenia. Se pare că şoferul cursei ar fi adormit la volan. Autocarul a intrat pe contrasens pe Autostrada M70, în apropiere de Csornyefolde şi a lovit un TIR condus de un şofer slovac.



Foto: www.zalaihirlap.hu

VEZI GALERIE FOTO 1 CU ACCIDENTUL DIN UNGARIA

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite