Bătrâni acuzați că au abuzat sexual o fetiță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Măietec (foto dreapta) neagă că i-ar fi făcut așa ceva micuţei
Gheorghe Măietec (foto dreapta) neagă că i-ar fi făcut așa ceva micuţei

Necazurile par să se ţină lanţ de o familie din localitatea arădeană Semlac. Orfană de mamă, fetița ar fi primit ojă, rujuri și dulciuri ca să se dezbrace în fața celor doi.

După ce mama a trei copii a decis în urmă cu doi ani să îşi pună capăt zilelor când a pierdut lupta cu cancerul, mezina familiei, Cristina, în vârstă de doar opt ani, acuză că a fost molestată sexual de doi bătrâni din comună.

Deşi nimănui nu-i vine a crede, mai ales că vârstnicii sunt văzuţi ca oameni cumsecade, autorităţile s-au sesizat imediat ce vestea că fetiţa a fost abuzată sexual a ajuns la urechile tuturor localnicilor. Acum, poliţia încearcă să afle adevărul, dat fiind faptul că bătrânii se jură pentru nevinovăţia lor, însă niciunul nu bagă mâna în foc pentru celălalt, deşi sunt prieteni de o viaţă.

Fapta a fost dată în vileag de o fetiţă de patru ani, care împreună cu Cristina fusese la joacă în curtea bătrânului. „Micuţa s-a dus acasă şi i-a povestit mamei sale că prietena ei, Cristina, a primit ruj şi ojă de unghii, iar apoi Gheorghe Măietec, de faţă cu bătrânul Willhelm, prietenul său, i-ar fi dat pantalonii jos Cristinei şi i-ar fi vorbit despre sex”, a declarat şocată Letiţia Stoian, primar al localităţii Semlac. Imediat ce a aflat aceste lucruri, primăriţa a chemat Poliţia, iar fetiţa a fost chemată şi ea pentru a lămuri povestea. „Luată la întrebări, fetiţa a confirmat că aşa a fost şi a povestit că nu s-a întâmplat nimic mai mult. Acum a rămas ca ancheta să o facă organele abilitate. Oricum, suntem şocaţi, mai ales că bătrânul vecin, singur pentru că soţia şi copiii sunt plecaţi în Germania, a ajutat mult familia fetiţei, când mama ei era bolnavă rău”, a povestit Letiţia Stoian.

Bătrânii neagă

„Eu i-am ajutat foarte mult. Acum vine la mine cu o asemenea poveste! Eu nu ştiu dacă celălalt prieten ar fi încercat ceva, nu am stat în casă lângă ei. Eu am o grămadă de lucru, nu am timp să urmăresc pe nimeni”, susţine Willhelm Beiscort.

Cât despre celălalt suspect, acesta neagă că i-ar fi făcut ceva necurat fetiţei, însă recunoaşte că i-a cumpărat lacuri de unghii şi rujuri.„I-am cumpărat fetiţei pentru că m-a rugat ea. Eu nu am dezbrăcat-o şi nici nu am atins-o. Nu ştiu ca prietenul meu să fi făcut aşa ceva, dar nu bag mâna în foc pentru nimeni”, a declarat Gheorghe Măietec, cel despre care fetiţa reclama că ar fi atins-o şi dezbrăcat-o.

„Este clar că indiferent ce s-a întâmplat acolo, fetiţa este vulnerabilă, iar afecţiuni psihice în urma tragediei petrecute cu mama sa, există. Ea are clar nevoie de consiliere, pentru că astfel, dacă povestea cu cei doi bătrâni este reală, atunci fetiţa poate fi marcată pe viaţă”, a afirmat Maria Danci, psiholog.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite