Rămas bun de la tânărul sinucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii băiatului care şi-a luat viaţa îl conduc azi pe ultimul drum. Cosmin Oneşan va fi înmormântat în localitatea Căprioara. Alături de părinţi şi rude, iubita băiatului şi foştii colegii de clasă îşi vor lua rămas bun pentru totdeauna.

Zeci de elevi, prieteni, profesori şi persoane care l-au cunoscut pe Cosmin Oneşan vor fi prezenţi astăzi în localitatea Căprioara, acolo unde va fi înmormântat tânărul. Cei care l-au cunoscut pe acesta nu înţeleg de ce s-a sinucis, mai ales că din clasa sa alţi 16 colegi au căzut Bacalaureatul.

„Mama unui fost coleg de clasă al lui Cosmin s-a ocupat de închirierea unui autocar, pentru a pleca în grup organizat la înmormântare. Toţi foştii elevi au venit şi s-au interesat pentru că toţi şi-au exprimat dorinţa să îl conducă pe Cosmin pe ultimul drum. Diriginta va merge cu o seară înainte. Voi merge şi eu la înmormântare”, a declarat Stelian Ionuţu, directorul Liceului Iuliu Maniu Arad.

Iubita, distrusă

Andreea, iubita băiatului de aproape patru ani, este în stare de şoc. Cei doi au fost colegi de clasă, iar fata a reuşit să obţină notă de trecere la bacalaureat, însă bucuria i-a fost umbrită de decesul iubitului ei. Apropiaţii spun că, de când a aflat de gestul extrem la care a recurs Cosmin, s-a izolat şi plânge încontinuu. „Se înţelegeau de minune şi aveau planuri de căsătorie după ce vor termina liceul. Nu îmi imaginez cum va putea trece peste asta”, a declarat un fost coleg de clasă al celor doi. Fata este păzită de părinţi, cărora le este teamă ca tânăra să nu facă vreo prostie.

Notele, o dezamăgire fatală pentru unii tineri

Bacalaureatul a fost o dezamăgire pentru elev. Abia trecuse cu 5,30 proba la limba română, la matematică a luat 2,85, iar la biologie a luat 4,20. Deşi acesta nu poate reprezenta un motiv pentru care cineva să îşi ia viaţa, psihologii sunt de altă părere. „Cel mai probabil exista o vulnerabilitate de fond la acest copil din punct de vedere psihologic, iar dezamăgirea de la Bac a declanşat acest act. De multe ori, familia ar trebui să fie mai atentă la copii, mai ales în perioada în care trec prin încercări grele în viaţa lor”, a spus Lavinia Gana, psiholog şcolar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite