Investiţie de 1,5 milioane de euro pentru centrul de migranţi de la Horia, din judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a  declarat, joi, că migranţii cazaţi în centrul specializat din  localitatea Horia au condiţii bune, dar că acesta va fi totuşi extins,  în urma unei investiţii de un milion şi jumătate de euro, transmite  corespondentul Mediafax.

Ministrul Mircea Duşa a vizitat, joi, Centrul pentru cazarea străinilor luaţi în custodie publică din localitatea arădeană Horia, declarând la finalul vizitei că există condiţii bune pentru migranţii care stau  acolo, dar că va fi extinsă capacitatea de cazare. "Aveam informaţii  că lucrurile acolo nu sunt tocmai în regulă. Am făcut o vizită chiar în  spaţiul în care sunt cazaţi migranţii, majoritatea din ţările nord  africane, şi cred că totuşi sunt corespunzătoare condiţiile. Personalul  de acolo se ocupă ca ei să fie trataţi corespunzător“, a spus Duşa.

Ministrul a adăugat că va fi începută o investiţie de un milion şi  jumătate de euro din fonduri europene, astfel încât să fie extinse spaţiile de cazare din acest centru, acum existând 48 de locuri. "Avem în vedere să suplimentăm şi schema centrului cu câteva posturi. În  zilele următoare se vor face demersuri pentru a angaja atât personal  civil, cât şi militar", a spus ministrul. Mircea Duşa a precizat că în prezent, în urma reducerii de posturi din 2010, centrul nu are  personal pentru distribuirea hranei migranţilor.

O organizaţie internaţională care apără drepturile migranţilor a  publicat, în luna martie, un apel al unor refugiaţi aflaţi în centrul  din localitatea arădeană Horia, care reclamau încălcarea drepturilor şi  tratament violent din partea poliţiştilor, conducerea centrului  respingând acuzaţiile. Informaţiile apăreau pe pagina web a organizaţiei Migreurop, cu sediul la Paris. "Trebuie să ne ajutaţi, suntem peste 50 de deţinuţi în centrul de  detenţie din Arad, în România. Suntem solicitanţi de azil şi am fost  închişi aici. Unii suntem aici de o lună, alţii de şapte, opt sau nouă  luni. Suntem bărbaţi, însă avem şi o femeie însărcinată printre noi.  Suntem maltrataţi, mai rău ca animalele. Poliţiştii din centru ne  lovesc, ne bat. Se întâmpla des", se arăta în mărturiile deţinuţilor  postate pe site-ul Migreurop.

Deţinuţii se plângeau că sunt închişi aproape 24 de ore din 24 şi că au fost "gazaţi" prin ferestre. Contactat atunci de corespondentul Mediafax, şeful Centrului de cazare a străinilor luaţi în custodie publică din Horia, Petru Pădurean, afirma că nu are cunoştinţă despre aspectele reclamate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite