Criza financiară nu i-a afectat pe aleși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la bijuterii de mii de euro, la case și terenuri, mai-marii Aradului au de toate. Chiar dacă salariile primarului şi viceprimarilor au scăzut în ultimii doi ani, averile lor sunt impresionante.

Aleşii Aradului, care se află la cârma judeţului de ani de zile, nu se pot plânge prea mult în ceea ce priveşte situaţia lor financiară. Au terenuri, cel puţin două la număr, case şi se pare că nu le e teamă să se îndatoreze la bănci cu credite de milioane de lei.

Declaraţia edilului-şef al municipiului nu este tocmai completă şi, în acest an, el nu a completat nimic în dreptul casetei care ar fi trebuit să conţină numărul, marca şi preţul de achiziţie a autoturismului. În ultimul an, primarul a încasat un salariu de 3.193 de lei lunar, în timp ce soţia sa a adus acasă în total 11.980 de lei, având funcţia de director arhitect la propria-i firmă. Primarul nu a dorit să comenteze declaraţia sa de avere.

Pistru, în fruntea topului

A fost la un moment dat edilul oraşului cu cea mai mare avere, însă, deşi „detronat”, viceprimarul Levente Bognar se poate considera un om foarte bogat, potrivit declaraţiei sale de avere. Vicele are patru terenuri agricole, toate ale soţiei, dintre care două moştenite, toate în localitatea Zimandul Nou. De asemenea, Levente Bognar deţine, împreună cu soţia, nu mai puţin de cinci clădiri, dintre care doar una a fost cumpărată iar restul moştenite. Greu de întreţinut o asemenea avere, ţinând cont de faptul că lunar, în casa soţilor Bognar, soţul a adus 2.761 de lei iar soţia doar 804 lei. Nu este de omis nici faptul că, anul trecut, familia Bognar a câştigat aproape 150.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea unor proprietăţi.

„În toate declaraţiile mele de avere am reflectat realitatea, atât în ceea ce priveşte veniturile mele, cât şi ale soţiei”, a declarat viceprimarul Levente Bognar. La capitolul terenuri, nimeni nu o întrece pe Geanina Pistru, viceprimarul oraşului şi soţia secretarului de stat din cadrul Ministerului Transporturilor. Familia Pistru are în palmares 12 terenuri, dintre care zece cumpărate, două moştenite şi două imobile. În casă, Geanina Pistru a adus lunar 2.761 de lei iar capul familiei, Eusebiu Pistru, suma de 25.115 lei, din salariul s[u şi dividentele firmei pe care o deţine. Doamna Pistru şi-a luat şi ceasuri de 5.000 de euro. Cu toate terenurile şi proprietăţile pe care le are, viceprimarul nu deţine nici un autoturism. Asta numai în declaraţia de avere. „Consider că am o declaraţie de avere modestă, acumulată de dinainte de a fi persoană publică. Nu deţin nici un autoturism, pentru că ele sunt pe firmă”, susţine Geanina Pistru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite