Autostrada Nădlac - Arad a luat-o pe arătură. Astăzi se vor da explicații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilajele constructorilor au intrat din greşeală pe terenurile însămânţate cu grâu ale localnicilor. La nici două săptămâni de la începerea lucrărilor, mai mulţi localnici din Nădlac s-au trezit că pe bucata lor de pământ, care este şi însămânţată, trece acum un drum lung de mai bine de un kilometru.


Problema este că drumul nu se regăseşte în proiectul aprobat în 2009. Constructorii responsabili de acest tronson au intrat pe terenurile cultivate ale localnicilor, însă nimeni nu poate spune din ce motive.

Oficialii din Ministerul Transporturilor susţin că e greşeala constructorilor, iar reprezentanţii firmei de construcţii, aflaţi pe şantier, nu au dorit să comenteze. Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac însă că lucrările la autostradă continuă, iar cei care au terenurile în acea zonă vor fi despăgubiţi.

Printre muncitori sunt şi localnici

„Se va forma o comisie de evaluare pentru ca oamenii să poată fi despăgubiţi. Luni (n.r. astăzi), la ora 14.00, va fi o întâlnire între constructor, cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi proprietarii terenurilor. S-a vorbit şi cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Eusebiu Pistru”, a spus Vasile Ciceac. În ceea ce priveşte lucrările, pe viitor nimeni nu mai prevede vreo întrerupere. „La noi nu se pune problema de situri arheologice. Cred că lucrările se vor termina la timp, deoarece văd că este o echipă completă de muncitori. Mulţi sunt de la noi de la Nădlac”, a declarat Vasile Ciceac.  Localnicii aşteaptă acum să vadă ce se va întâmpla şi dacă vor fi despăgubiţi. „Noi ştiam că va trece autostrada şi normal că am eliberat terenul şi nu am încurcat pe nimeni, dar pe alte tarlale care iniţial nu au fost în proiect, ne-am apucat de semănat şi ne-am trezit pe ele cu un drum făcut”, a spus Ioan Dirienovsky, proprietarul unui teren. Conform Ministerului Transporturilor, Compania de Dumuri a atribuit, în luna iunie a acestui an, contractul de supervizare a lucrărilor pentru tronsonul de autostradă Nădlac - Arad.

Ulterior, Comisia Europeană a aprobat, în luna septembrie, finanţări nerambursabile de 724 de milioane de euro pentru construcţia autostrăzilor Nădlac - Arad şi Orăştie - Sibiu, cu termen de finalizare în 2013. Lucrările au început, însă de 10 zile şi vor cuprinde şi două poduri, 11 pasaje şi trei noduri rutiere.

Lucrările la autostrăzile din România au întâmpinat mereu probleme, fie că a fost vorba despre greşeala constructorilor, lipsa unui proiect, a descoperirilor arheologice sau chiar a nemulţumirii celor care au terenuri în zona respectivă. Şablonul s-a aplicat săptămâna trecută şi la segmentul de autostradă Nădlac - Arad, care face legătura cu autostrada din Mako, Ungaria.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite