Falcă nu a putut să preia al treilea mandat de primar al Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, nu şi-a putut prelua cel de-al treilea mandat. Şedinţa de constituire a Consiliului Local a fost amânată, în condiţiile în care consilierii aleşi ai USL au lipsit, Uniunea fiind încă în negocieri pentru a obţine majoritate în Consiliu, conform Mediafax.

La şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Arad au fost prezente câteva sute de persoane din administraţie, din instituţii publice, dar şi oameni de afaceri sau politicieni, însă evenimentul a fost amânat din cauză că au lipsit mai mult de o treime dintre consilieri, transmite corespondentul Mediafax. La şedinţă au fost prezenţi doar 14 consilieri din 23, respectiv cei zece aleşi ai Mişcării Creştin Liberale (PDL+PER), cei doi consilieri ai UDMR şi cei doi aleşi ai PPDD, în timp ce consilierii USL, nouă la număr, au lipsit.

Nu a fost de faţă nici prefectul Cosmin Pribac, deşi acesta participă la constituiri de consilii locale în tot judeţul. El şi-a trimis un funcţionar, care a constatat că sunt doar 14 aleşi din cei 23, în timp ce pentru ca şedinţa să poată avea loc era necesară prezenţa a cel puţin 16. În aceste condiţii, şedinţa a fost amânată pentru sâmbătă. După cum relatează agenţia de presă, Gheorghe Falcă (PDL), care a venit însoţit de soţie şi de fiica sa de cinci ani, s-a declarat dezamăgit că şedinţa nu s-a putut desfăşura, iar sutele de invitaţi au venit degeaba.

"Au fost foarte mulţi oameni importanţi care aşteptau acest moment de învestire a consilierilor şi primarului. Acei nouă consilieri absenţi au primit votul cetăţenilor, dar prin lipsa lor se confirmă intenţia lor de a nu participa la dezvoltarea municipiului Arad şi se infirmă promisiune lor electorale, având doar dorinţa de acaparare a fenomenului politic", a declarat Falcă pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al USL Arad, Flavius Ghender, a declarat că lipsa consilierilor de la şedinţa de constituire a CL este motivată de negocierile politice care mai au loc pentru formarea unei majorităţi. "Se mai negociază încă pentru constituirea unei majorităţi cu UDMR şi PPDD. Legea le permite celor aleşi să lipsească de două ori, iar MCL a procedat la fel în comunele Săvârşin şi Vinga“, a afirmat Ghender pentru sursa citată.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite