Află aici de ce acte ai nevoie pentru dosarul care se depune la căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii soţi se vor prezenta împreună în vederea înregistrării declaraţiei de căsătorie. Ei au nevoie de mai multe documente. Persoanele care doresc să-şi unească destinele au nevoie de mai multe acte, printre care şi adeverinţă de la medicul de familie.

Deşi suntem în postul Sfintei Marii şi nu se fac nunţi, cei care îşi vor uni destinele în acest an îşi întocmesc de pe acum dosarul şi îşi fac programări. „Am fost să ne programăm nunta, deoarece dacă nu mergem înainte cu câteva luni nu mai găsim loc la ora dorită. Voiam să fie neapărat ora 16.00 sau 17.00 la starea civilă. Acum, ne vom ocupa de actele care vor fi necesare”, a spus Cristina Petru, o viitoare mireasă din Arad.

Certificate importante

Cei care îşi vor uni destinele trebuie să ştie că au nevoie de mai multe acte. În primul rând, trebuie să aibă actele de identitate atât în original, cât şi în copie xeroxată, certificatele de naştere – la fel, şi certificatele medicale prenupţiale, care se vor obţine de la medicul de familie pe baza analizelor şi care vor purta menţiunea expresă „se poate căsători”.
Trebuie menţionat că cetăţenii români domiciliaţi în străinătate, precum şi cetăţenii străini, trebuie să prezinte paşapoartele. Iar persoanele fără cetăţenie trebuie să prezinte carnetele de identitate. De asemenea, cetăţenii străini care nu sunt născuţi în România, vor prezenta certificate de naştere în original, apostilate cu Apostila Convenţiei de la Haga, plus o traducere legalizată.

Citeşte materialul integral în săptămânalul ADS Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite