Mișcarea Arădeană a deschis o luptă contra coşmarului din magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Cristea vrea să-i determine pe elevi şi studenţi să nu mai cadă pradă tentaţiei substanţelor interzise
Claudiu Cristea vrea să-i determine pe elevi şi studenţi să nu mai cadă pradă tentaţiei substanţelor interzise

Mişcarea Arădeană a depus un proiect prin care vânzarea etnobotanicelor se va face la o distanţă de cel puţin doi kilometri de şcoli. Fenomenul care a luat amploare în ultima perioadă îi trimite la atac pe reprezentanţii Mişcării Arădene, care iau măsuri drastice.

Mişcarea Arădeană a depus astăzi un proiect de hotărâre la Consiliul Local Muncipal prin care solicită unele modificări cu privire la locaţiile în care se comercializează substanţele etnobotanice. Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene, e de părere că un astfel de magazin ar trebui amplasat doar la distanţe mai mari de doi kilometri faţă de o unitate de învăţământ, sau de o locaţie frecventată de elevi şi studenţi. „Din cauza faptului că în Arad au fost constatate tot mai multe cazuri privind consumul de plante interzise, am decis să iniţiem o campanie intitulată «Sănătatea noastră, sănătatea Aradului» şi să depunem un proiect de modificare a locaţiilor în care se comercializează etnobotanicele”, a declarat Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene. Proiectul urmează să fie dezbătut cu părinţii şi profesorii în toate şcolile din oraş, zilele viitoare.

În ultimele două luni, medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad s-au confruntat cu aproximativ 20 de cazuri de tineri care au ajuns în stare gravă după ce au consumat substanţe etnobotanice. Ultimul caz a fost al unui tânăr de 21 de ani din Nădlac, care a rămas internat cinci zile la spital după ce a fumat etnobotanice. Tânărul a recunoscut că s-a distrat cu prietenii la o petrecere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite