Arad: 70 de euro falşi au dat drumul unei anchete penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii falşi au fost aduşi la poliţie de doi arădeni care au vrut să schimbe bancnotele la un schimb valutar.

Suspiciunile mai vechi ale poliţiştilor cu privire la existenţa unui grup infracţional local care plasează bani falşi în străinătate şi în Arad s-au confirmat în urmă cu două săptămâni. Doi bărbaţi s-au prezentat la sediul poliţiei pentru a reclama faptul că au primit, în diverse împrejurări, bancnote de euro false.

Arădenii au vrut să schimbe banii la o casă de schimb valutar dintr-o bancă, moment în care au aflat că o bancnotă de 20 şi, respectiv, una de 50 de euro erau false. „Nu o să mai schimb niciodată bani la valutişti. Cred că majoritatea dintre ei sunt puşi de grupuri infracţionale să plaseze la necunoscători banii falşi. De două ori am fost păcălit şi am primit banconte false. Nu ţi-e tot una să mergi să dai declaraţii pe la poliţie cum că ai fost păcălit”, a spus unul dintre arădenii înşelaţi, Bogdan Codrescu.

Banii falşi vin din Italia

Poliţiştii arădeni au început cercetările pentru a grupul sau persoana care a lansat pe piaţă banii falşi. „Bancnotele false depistate în Arad se pare că provin din Italia şi Spania”,  a declarat Estera Biţiş, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite