Bolid de lux pentru Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ioţcu şi noua maşină de serviciu
Nicolae Ioţcu şi noua maşină de serviciu

În plină criză financiară, Nicolae Ioţcu, a decis să împrospăteze parcul auto al instituţiei pe care o conduce, cu un autoturism de lux. Noul autoturism a costat instituţia peste 20.000 de euro. Preşedintele susţine că de fapt s-a făcut o economie.

Deşi nu sunt bani pentru multe lucrări ce ar trebui făcute în municipiu sau judeţ, iar salariile angajaţiilor au scăzut şi ele, Consiliul Judeţean Arad reuşeşte să „trăiască pe picior mare”. Însă nu funcţionarii sunt cei care beneficiază de cele mai moderne condiţii, ci cel care conduce instituţia, preşedintele Nicolae Ioţcu.


Recent, cel considerat a fi unul dintre cei mai bogaţi şefi de Consilii Judeţene din ţară a achiziţionat o maşină de serviciu, unul dintre cele mai noi modele apărute pe piaţă, a cărui valoare depăşeşte 20.000 de euro.


Autoturismul, marca Volkswagen Passat, a fost achiziţionat printr-o licitaţie la care s-au arătat interesate să îşi depună ofertele doar două firme, conform site-ului CJ Arad. Deşi unul dintre criteriile de atribuire a constat în preţul cel mai scăzut, contractul încheiat între Consiliul Judeţean Arad şi firma câştigătoare are o valoare de 97.192 de lei, adică aproximativ 23.000 de euro.


„Este un model pe cât de stilat, pe atât de funcţional şi confortabil. Interiorul autoturismului Passat exprimă lux, design elegant, materiale de calitate superioară şi tehnologie performantă”, este descrierea autoturismul preşedintelui CJ făcută de Adrian Popovici, un cunoscut dealer auto.


Achiziţie de lux pentru economie


Preşedintele Nicolae Ioţcu, care a reuşit să ajungă în topul celor mai bogaţi şefi de Consilii Judeţene din ţară, însă este printre cei mai slabi plătiţi, susţine că noul autoturism care se află la dispoziţia sa, a fost cumpărat tocmai pentru a reduce costurile instituţiei publice. „Consiliul Judeţean a achiziţionat această maşină, care este de departe a fi un bolid de lux,  datorită faptului că fostul autoturism, un VW Phaeton, achiziţionat în mandatul predecesorului meu, costa instituţia foarte mulţi bani. În trei ani de zile de când mă aflu în funcţia de preşedinte, s-a cheltuit cu acel autoturism peste 160.000 de lei, iar consumul era de aproape 20 la sută”, a explicat Nicolae Ioţcu.


Preşedintele CJ Arad susţine că nu mai reţine exact suma pe care instituţia a dat-o pe noul autoturism însă, pe lângă bani, s-a dat şi un tichet primit prin programul „Rabla”.
„În prezent, fostul autoturism staţionează în parcare, pentru că nici o altă instituţie nu şi-l doreşte. Chiar aşteptăm o ofertă, dacă cineva este interesat, pentru că intenţionăm să îl valorificăm”, a încheiat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite