Fetiţa părăsită de mamă şi după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atitudinea părintelui a rămas aceeaşi şi după moartea copilei
Atitudinea părintelui a rămas aceeaşi şi după moartea copilei

Medicii care au îngrijit-o spun că, în primele săptămâni după plecarea mamei, Monica plângea fără oprire.

Mama şi bunica Monicăi Cismaş, fetiţa în vârstă de zece ani care a murit pe patul de spital, au ajuns ieri dimineaţă la morga spitalului Clinic Judeţean Arad. Nu pentru a o vedea pe fetiţa pe care a părăsit-o definitiv din luna mai a acestui an, ci pentru a vedea dacă cineva se va ocupa de înmormântarea creştinească a Monicăi.
După zeci de minute în care mama a refuzat orice dialog, aceasta a declarat că nu are bani să o înmormânteze pe fetiţă. „Am aflat de la televiziune că de înmormântare se va ocupa unchiul fostului meu concubin. Nu ştiu dacă a pregătit sau nu cele necesare”, a spus Cristina Negrea, mama fetiţei.


La scurt timp, interesate de soarta Monicăi Cismaş, şi-au făcut apariţia şi cele două femei voluntare care în ultimele săptămâni de viaţă ale Monicăi au vegheat încontinuu la căpătâiul ei. „Noi am cumpărat toate cele necesare pentru ca fetiţa să fie îmbrăcată, însă nu vrem să ne băgăm peste decizia mamei. O să o ajutăm pentru ca Monica să poată avea parte de o înmormântare aşa cum ar trebui”, a declarat Florina Margea, femeia care i-a fost ca o a doua mamă Monicăi.


În cele din urmă, autorităţile din Primăria Fântânele, acolo unde mama avea domiciliul legal, iar fetiţa a copilărit până la vârsta de şapte ani, au oferit o mână de ajutor. „O persoană juridică, dar care doreşte să-şi păstreze anonimatul, a pus la dispoziţie sicriul şi transportul pentru ca fetiţa să ajungă la capelă, unde ne-am ocupat ca aceasta să fie privegheată şi înmormântată cum se cuvine”, a spus Emil Otlăcan, primarul din Fântânele. Trupul neînsufleţit al micuţei a fost preluat la orele după amiezii de către o maşină a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi a fost transportat la capela din cimitirul comunei.


Protecţia Copilui Arad, fără replică


Abia acum ies la iveală demersurile pentru sprijinul fetiţei. Bunica Monicăi, Rozalia Cismaş, a depus anul trecut o cerere prin care anunţa că renunţă să mai aibă grijă de fată, asta după ce primăria Teremia Mare a ajutat-o pe bunică cu câteva sute de lei pe lună drept ajutor social. „Noi am primit cererea bunicii şi am notificat Protecţia Copilului. Bunica nici nu a mai vrut să audă de Monica. Nu făcea decât să se plângă de sărăcie. Monica a ajuns în atenţia statului şi s-a decis plasarea ei într-un spital. Dacă se făcea bine, Monica urma să ajungă într-o casă de copii”, a spus asistenta socială din Teremia Mare. Ieri, Protecţia Copilului din Arad nu a mai putut fi contactată pentru a lămuri neglijenţa cu care au tratat cazul.

Nepăsare
Mama fetiţei decedate afla de la televizor informaţiile despre fiica ei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite