FOTO: Indicatorul care avertizează că beţivanii umblă în patru labe pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr de zece astfel de indicatoare au fost amplasate în Pecica
Un număr de zece astfel de indicatoare au fost amplasate în Pecica

Primarul din localitatea arădeană Pecica a găsit o cale originală de a evita producerea accidentelor rutiere. A montat primul indicator din ţară care avertizează şoferii că pe şosea sunt beţivani care umblă în patru labe.

Măsura a fost luată, spune primarul din Pecica, pentru că în ultimii ani au avut loc foarte multe accidente ale căror victime au căzut locuitori ai oraşului aflaţi în stare avansată de ebrietate.  Şoseaua pe care s-au montat în premieră naţională noile indicatoare de atenţionare "beţivanipe drum", este circulată zilnic de mii de maşini care se îndreaptă spre Vama Nădlac, de la graniţa cu Ungaria. Primarul Petru Antal este cel care a decis să monteze indicatoarele rutiere inedite inedite.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO!


I-a venit ideea din Germania


Ideea mi-a venit după o excursie în Germania. Am spus că, dacă străinii pot să rezolve în acest fel problemele, de ce nu am putea şi noi", a spus edilul. El consideră că nu încalcă în niciun fel Codul Rutier pentru că indicatorul „Cetăţeni Turmentaţi" este inspirat din indicatoarele „Atenţie Căprioare" sau „Atenţie Şcolari". Şeful Poliţiei Pecica, Dorel Novak, a spus că localnicii care se simt lezaţi de iniţiativa administraţiei locale pot depune o plângere împotriva deciziei primarului.

„Nu e corect pentru că noi bem cu măsură"


Ideea primarului este apreciată de patronii de baruri, dar spun că acum clienţii lor consumă mai puţin alcool pentru că le este ruşine să fie văzuţi beţi. Localnicii cărora le place alcoolul se simt însă insultaţi de iniţiativa edilului. „Primarul ar fi trebuit să ceară şi opinia localnicilor. Acum trebuie să ne obişnuim cu toţii că străinii or să ne vadă ca pe nişte alcoolici şi nu e corect pentru că noi bem cu măsură", a spus Florin Dota (47 de ani).

Tiberiu Tamaş e supărat pe indicatoare
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite