Sute de pensionari au protestat în această dimineaţă în Piaţa Avram Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zarvă mare în această dimineață în Piața Avram Iancu, unde câteva sute de pensionari au venit să-și expună nemulțumirile față de situaţia creată de reducerea pensiilor cu 15% şi neacordarea mai multor facilităţi.

Înarmați cu pancarte și lozinci, dar și cu truse de medicamente după ei, aceștia au declanşat şi strângerea de semnături pentru Codul Pensionarilor.

Acesta este un pachet de zece proiecte legislative care să reglementeze printre altele și gratuitatea transportului în comun la nivel naţional, dar și gratuitatea la manifestările sportive şi cultural-artistice.

„Ne-a ajuns până la os toată mizeria asta care se întâmplă în ţară. În semn de solidaritate faţă de toţi cei care vor avea de suferit după decizia Guvernului, am ales să ieşim în stradă. După zeci de ani de muncă am ajuns mai rău ca animalele pentru că nu există nimeni care să fie în stare să coordoneze criza asta”, a spus Marius Cristescu, pensionar.

Prezenţi încă de la orele 10.00, pensionarii au mărşăluit cu steaguri şi pancarte.

„Suntem  prezenţi la Monumentul Ostaşului Român cu pancarte şi afişe din dotare. Alături de noi vor fi şi sindicaliştii care vor manifesta împotriva tăierii salariilor. La acest protest vor fi peste 500 de participanţi, numai din judeţ participând din peste 20 de filiale din judeţul Arad. Mitingul  are ca scop adoptarea unei rezoluţii privind referendumul de adoptare a Codului Pensionarilor“, a declarat Ilie Cerna, preşedinte onorific al Ligii Judeţene a Pensionarilor.

Aceştia şi-au arătat interesul de a organiza o acţiune de protest încă de la sfârşitul lunii trecute.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite