Spectacolul „Caii la fereastră” participă la Festivalul Internaţional de Teatru Atelier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa lui Matei Vişniec, a cărei montare este pentru prima dată realizată în limba maghiară de la scrierea textului, participă în această perioadă la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Atelier din Baia Mare.

Spectacolul îi are în distribuţie pe actorii Bacskó Tünde de la Teatrul Harmadik Szinház Pécs, Harsányi Attila de la Teatrul Naţional Miskolc din Szeged, Ungaria şi Tapasztó Ernő de la Teatrul de Cameră Aradi Kamaraszinhaz Arad.

„Piesa într-un act „Caii la fereastră” de Matei Vişniec aduce în atenţie tema războiului care distruge omul atât din punct de vedere psihic, cât si fizic, în mod nejustificat”, spune Radu Dinulescu, regizorul spectacolului.

Prima montare după piesa „Caii la fereastră” a fost interzisă în 1987 la Teatrul Nottara din Bucureşti, chiar cu o zi înainte de premieră.

După evenimentele din 1989, piesele lui Matei Vişniec au fost jucate pe majoritatea scenelor din ţară, dar şi în Franţa, Polonia, Rusia, Olanda, Elveţia, Germania, Canada, Belgia, Italia, Statele Unite, Austria, Finlanda, Republica Moldova.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite