A încercat să treacă frontiera cu buletinul unei alte persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii de frontieră arădeni au descoperit falsul
Polițiștii de frontieră arădeni au descoperit falsul

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană din Republica Moldova care a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de un act de identitate care aparţinea unei alte persoane.

Constatând că între persoana prezentă în Punctul de Trecere a Frontierei şi cea din fotografia aplicată în documentul de identitate prezentat existau diferenţe de fizionomie, poliţiştii de frontieră au demarat cercetările.

„Azi noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a călători în Spaţiul Schengen, cu un mijloc de transport internaţional, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate românescă”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că aceasta este cetăţean din Republica Moldova şi se numeşte Mariana G., în vârstă de 23 ani.

„Aceasta a declarat că a cumpărat documentul de identitate de la un conaţional, în Republica Moldova în schimbul sumei de o sută de euro, şi intenţiona să ajungă într-o ţară din vestul Europei”, a mai spus Leş.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor va fi prezentată procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite