Şi-a cumpărat identitatea cu 400 de euro pentru a trece frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră se confruntă săptămânal cu astfel de cazuri
Poliţiştii de frontieră se confruntă săptămânal cu astfel de cazuri

Numărul strănilor care încearcă să treacă ilegal graniţa prin punctele de frontieră arădene este în creştere. Tot mai mulţi apelează la documente false pentru a păcăli vigilenţa frontieriştilor.

Sergiu M., de 27 de ani din Republica Moldova a încercat să treacă ilegal graniţa către Ungaria, prezentând la controlul poliţiştilor de frontieră un document fals pentru care acesta a plătit 400 de euro.

„Acesta s-a legitimat cu o carte de identitate românească deşi existau diferenţe de fizionomie între actul de identitate și persoana prezentă în punctul de trecere al frontierei. Astfel, poliţiştii au aflat că Sergiu M., din Republica Moldova a intrat ilegal în România cu un act de identitate fals pe care acesta l-a cumpărat în schimbul a 400 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad, Mihaela Leş.

Conform cercetărilor, Sergiu M. intenţiona să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie prezentat procurorilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite